Početna » Fun » Web »

Chrome 5 brz, Opera brža

 
Chrome 5 brz, Opera brža
Web | dodato 10.05.2010.
Detalji

Internet Explorer 8 (IE8) je i dalje priča za sebe i ponovo je prikazao najslabije rezultate na benčmark testovima.

 
 

Nova beta verzija Chrome pretraživača za Windows gotovo je pet puta brža od prethodne stabilne verzije, ali i dalje zaostaje za trenutnim liderom - Operom.

O p e r a
Prema testovima Computerworlda, Chrome beta (verzija 5.0.375.29) pokazuje za 17 odsto bolje performanse JavaScripta u odnosu na trenutnu stabilnu verziju (4.1.249.1064).

Ipak, Opera 10.53 ostaje šampion brzine u JavaScriptu, i to za 16 odsto u odnosu na najnoviji Chrome beta. Prvi put je Opera pokazala svojeu brzinu u februaru kada je prdstavljen novi JavaScript "endžin" pod imenom Carakan.

Ostali brauzeri zadržali su svoje pozicije nakon najnovije runde testova. Safari 4.0.5 je nešto sporiji od trenutne stabilne verzije Chrome pretraživača, dok je Mozillin Firefox 3.6.3 gotovo duplo sporiji od Chrome i Safari pretraživača.

Internet Explorer 8 (IE8) je i dalje priča za sebe i ponovo je prikazao najslabije rezultate na benčmark testovima. IE8 je čak 12 puta sporiji od verzije 10.53 Opera pretraživača. (Beta) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Mandragola

Radnja Mandragole smeštena je u srednjevekovnu Firencu....

Mandragola

Komična opera u Madlenianumu...

Internet domeni kao zlatne koke

Godišnja zarada od preprodaje Internet adresa u svetu dostigla je milijardu dolara, procenio je Ron Džekson iz magazina DN ...