Početna » Fun » Web »

E-uprava - iskustvo i vizija

 
E-uprava - iskustvo i vizija
Web | dodato 29.03.2010.
Detalji

Predstavnici IBM-a ukazali su na nedostatak upravljanja procesima kao jednu od najvećih boljki naše državne uprave.

 
 

Razmena iskustava sa zemljama koje su uspešno usvojile E-upravu i partnerstva sa liderima u ovoj oblasti, mogu da budu put i ka unapređenju razvoja IT sektora i većoj produktivnosti domaće državne uprave, zaključak je seminara “E-uprava"

„Konsolidovanje postojećih informacionih sistema vlade je moguće i realno, uz primenu Microsoft Software plus Service koncepta koji vodi velikim uštedama i efikasnijem korišćenju investicija na nivou države“ (Michał Jaworski)
Skup su organizovali Američka ambasada u Beogradu i Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo u saradnji sa Microsoft Srbijom, IBM-om Srbija i Privrednom komorom Srbije.

„Želeli smo da podelimo iskustva naše Vlade u u uvođenju E-uprave, sa naglaskom na interoperatibilnosti kao uspešno primenjenom principu koji nam je omogućio zajednički rad različitih državnih institucija i saradnju različitih informacionih sistema, ali i viziju budućnosti E-uprava, a to je Cloud Computing“ rekao je otvarajući skup Cameron Weeker, trgovinski ataše u Američkoj ambasadi u Beogradu. To su bile i glavne teme Branka Primetice koji je prezentovao iskustva američke kompanije eGlobal Tech, kompanije koja je na ovim projektima radila za Vladu SAD.

„Imajući u vidu da se Srbija kreće u pravcu integracije sa EU, iskustva drugih zemalja u implementaciji rešenja elektronske uprave mogu biti od pomoći u kreiranju procedura i pravaca razvoja u ovoj oblasti“ naglasio je Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo .

Okupljene su pozdravili i Iris Džeba, generalni direktor IBM-a za Srbiju i Vladan Živanović, generalni direktor beogradske kancelarije Microsofta. Da dobra saradnja i komunikacija između državnih institucija i IT kompanija u Srbiji služi ne samo za sklapanje dobrih poslovnih aranžmana, već može da doprinese unapređenju razvoja IT sektora u državi i rastu produktivnosti državne uprave, bile su polazne osnove izlaganja predstavnika ovih vodećih svetskih kompanija, lidera u oblastima koje zastupaju.

Predstavnici IBM-a ukazali su na nedostatak upravljanja procesima kao jednu od najvećih boljki naše državne uprave. “Ideja prezentacije je da prikaže iskustva IBM-a u ovoj oblasti, na koje stvari treba obratiti pažnju prilikom uvođenja ovakvog sistema i kako treba da izgledaju IT sistemi za upravljanje poslovnim procesima kako bi zaista ispunili očekivanja“, izjavio je Goran Slijepčević, IBM Cross Brand Software Sales Specialist za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

„Konsolidovanje postojećih informacionih sistema vlada je moguće i realno, uz primenu Microsoft Software plus Service koncepta koji vodi velikim uštedama i efikasnijem korišćenju investicija na nivou države“, rekao je Michał Jaworski, National Technology Officer u Microsoftu Poljska, i svoje izlaganje obogatio iznošenjem svog iskustva u ovoj oblasti na nivou zemalja i propisa Evropske Unije.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dvorjani navijali za Đusa

Većina učesnika sinoć završenog rijalitija tipovala na pobedu kontroverznog repera....

Les Misérables

Ljubav. Spektakl. Revolucija. Novi život klasičnog romana Jadnici Viktora Igoa. Sve ovo moglo bi da se kaže uz mjuzikl Bub...

Suzbijanje prodaje piratskog softvera

Tokom prethodnih nedelja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovedeno je niz akcija uperenih ...