Početna » Fun » Web »

Čuvajte se lažnog antivirusa

 
Čuvajte se lažnog antivirusa
Web | dodato 08.03.2010.
Detalji

Ovaj trojanac instalira lažnu antivirus komponentu koja gasi legitimne procese sistema.

 
 

Kompanija Microsoft upozorila je korisnike na pojavu antivirusa koji ima slično ime kao i legitimni antivirus ove kompanije, ali se zapravo radi o trojancu.

Lažni Microsoftov antivirus
Originalni naziv legitimnog antivirus programa glasi Microsoft Security Essentials, dok se lažni softver razlikuje u jednom slovu i nosi naziv Secirity Essentials 2010.

Problem nastaje kada korisnici, koji u naslovu vide natpis Microsoft, automatski krenu sa učitavanjem lažnog antivirusa, ne znajući da time u kompjuter ubacuju malicioznog trojanca pod nazivom Win32/Fakeinit.

Ovaj trojanac instalira lažnu antivirus komponentu koja gasi legitimne procese sistema, smanjuje sigurnosne postavke i tumba podatke u kompjuter.

Ipak, pomenuti lažni antivirus lako se iz sistema uklanja legitimnim antivirusom ili bilo kojim drugim softverom za zaštitu, tvrde u kompaniji Microsoft. (MONDO) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Windows 7 za 99 evra

Kompanija "Majkrosoft" (Microsoft) je uvela novu promotivnu ponudu za kupovinu operativni sistem "Vindouz 7" (Windows) - do 1...

Sajam inovacija

Međunarodno finale takmičenja srednjoškolaca u preduzetništvu pod nazivom „Veštine u praksi“ svečano je danas otvor...

Kad zaboli grlo usred leta

Letnje upale grla uglavnom su akutne i mogu da budu virusne i bakterijske....