Početna » Fun » Web »

Nokia predstavila Smart Networks

 
Nokia predstavila Smart Networks
Web | dodato 02.06.2011.
Detalji

On je ukazao da česte interakcije "pametnih" uređaja sa mrežom mogu dovesti do nezadovoljstva krajnjih korisnika usluga.

 
 

Kompanija Nokia Siemens Networks predstavila je rešenje Smart Networks, koje korisnicima novih smart uređaja omogućava da u potpunosti iskoriste njihove napredne opcije.

Uz duže trajanje baterije, a operatorima veću produktivnost smanjenjem zagušenja mreža.
Povećanje broja "pametnih" (smart) uređaja, koji korisnicima omogućavaju korišćenje raznih aplikacija, uvećava broja korisnika mobilnog Interneta.

"Neprestano proveravanje statusa na socijalnim mrežama, lokacija ili elektronske pošte utiče na opterećenje i kvalitet mreže, pa samim tim i na percepciju krajnjeg korisnika", rekao je direktor kompanije Nokia Siemens Networks u Srbiji Miodrag Radojević.

On je ukazao da česte interakcije "pametnih" uređaja sa mrežom mogu dovesti do nezadovoljstva krajnjih korisnika usluga, koji su suočeni sa kratkim trajanjem baterije i zagušenjem mreže, navodeći primer da gledanje YouTube videa na smartphone modelu koristi isti kapacitet mreže kao i istovremeno slanje 500.000 SMS poruka.

Elementi Smart Networks rešenja uključuju optimalno upravljanje mrežnom signalizacijom i korisničkim saobraćajem zahvaljujući maksimalnom iskorišćenju mrežnih kapaciteta, precizirao je ekspert za tehnologiju u kompaniji Nokia Siemens Networks Josef Lorenz.

Ta kompanija predstavila je i M2M (machine to machine) servise, koji omogućavaju komunikaciju raznovrsnih uređaja putem telekomunikacione infrastrukture, kao i rešenja eMobility, čiji je cilj da omoguće jednostavnije korišćenje punjenja baterije električnih automobila.


(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tužio mamu jer mu je "hakovala" Facebook

Tinejdžer iz Arkanzasa obračunaće se sa majkom na sudu, zbog promenjene lozinke za društveni sajt....

„IQ mobile“ u Srbiji

„IQ mobile“, partner kompanije Nokia, donosi potpuno novu uslugu mobilnog oglašavanja i na tržište Srbije......

SMS popularniji od telefoniranja

Slanje SMS poruka postalo je najpopularniji oblik komunikacije putem mobilnih telefona među mladima u Americi....