Početna » Fun » Web »

Ne damo podatke iz Gmaila

 
Ne damo podatke iz Gmaila
Web | dodato 12.11.2010.
Detalji

Web pretraživač Google je najavio da će onemogućiti Facebooku i drugim kompanijama, pristup podacima njegovih korisnika.

 
 

Web pretraživač Google je najavio da će onemogućiti Facebooku i drugim kompanijama, pristup podacima njegovih korisnika.

U Facebooku još nisu reagovali na ovaj potez kompanije Google.
Google više neće dozvoljavati automatski unos kontakata korisnika njegovih usluga elektronske pošte, ukoliko ne postoji reciprocitet protoka informacija.

U Googlu optužuju pre svega Facebook, da "crpi" podatke korisnika tog pretraživača, a da ne omogućava pristup podacima svojih korisnika.

To je veliki udarac za najveću društvenu mrežu Facebook i njenih 500 miliona pretplatnika, jer zavisi od usluga elektronske pošte kao što je Google usluga Gmail kako bi pomogla novim korisnicima da pronađu kontakte koji se već nalaze na toj društvenoj mreži.

Radi se, kako smatraju analitičari, o borbi za prevlast na Internet tržištu, iako je veb pretraživač predstavio svoju odluku kao meru koja bi trebalo da omogući korisnicima njegovih usluga elektronske pošte da zadrže kontrolu nad ličnim podacima.

U Facebooku još nisu reagovali na ovaj potez kompanije Google. (Tanjug)Pogledaj i:

google

,

gmail

,

facebook

,

internet

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Chrome 5 brz, Opera brža

Nova beta verzija Chrome pretraživača za Windows gotovo je pet puta brža od prethodne stabilne verzije, ali zaostaje za Op...

Skajp i Skaj u sporu oko imena

Britanska kompanija “BskajB”, koja se najčešće naziva “Skaj”, pokušava da spreči “Skajp”, telefonsku interne...

Nike Free časovi Ivane Španović

U fitnes centru „Kočović“ naša poznata atletičarka i ambasadorka brenda Nike Ivana Španović održala je čas vežba...