Početna » Fun » Hi-tech »

6 godina postojanja TeleGroup-a

 
Detalji

Izvor: TeleGroup

 
 

„TeleGroup“ je za samo sest godina postao lider u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji i na podrucju Balkana. Svoje poslovanje kompanija je zapocela 1. aprila 2001. godine sa svega sedam zaposlenih i pocetnim kapitalom od pet hilja

TeleGroup je sistem integrator na teritoriji od preko 23 miliona stanovnika
Za kratako vreme upornim radom i posvecenoscu zaposlenih uspela je da dostigne status sertifikovanog partnera i zastupnika renomiranih svetskih proizvodjaca kao sto su: Cisco Systems, Alvarion, ADC Krone, 3M, Rad Data Communications, AudioCodes i drugi.
Kompanija je dosla do pozicije da joj poverenje ukaze svetski renomirana firma „Ericsson“. Pored Ugovora autorizovanog partnera za region Balkana za proizvode namenjene poslovnim korisnicima, deo su tima za implementaciju UMTS za GSM operatere, a UMTS - nova generacija mobilnih sistema ili krace 3G, prihvacena je kao buduci standard mobilnih komunikacija u celom svetu jer uz prenos govornih informacija, 3G omogucuje mobilni internet, brz prenos podataka, multimedijalne usluge nezavisno o vremenu i lokaciji korisnika, kao i nov nacin obracuna i sigurnosti podataka koji otvaraju poslovne mogucnosti i nove izvore prihoda.
Povodom proslave "Dana TeleGroup-a" u Svecanoj sali Gradjevinskog fakulteta u Beogradu, 05. 04. 2007.godine, organizovan je skup "TeleGroup i Prijatelji" i tom prilkom nam je gospodja Dijana Gligorijevic, direktor marketinga dala sledecu izjavu:

- „Sesti rodjendan i nije neka brojka za slavlje. Mi smo odlucili da posebno obelezimo ovaj rodjendan zato sto je sesta godina bila posebno vazna u nasem poslovanju. Pre svega smo „usli“ u „Mobilnu telefoniju“, kao autorizovani servis partner Eriksona, za region zapadnog Balkana, sto je veliki status i izuzetno vazna referenca. Montirali smo prve 3G bazne stanice, proizvodjaca Erikson u mrezi MTS-a. Pustili smo ih u rad 27. decembra 2006. godine i time omogucili Telekomu, odnosno MTS-u da bude prvi mobilni operater u regionu, koji je implementirao ovu tehnologiju. Ovo je jedan izuzetan napredak i izuzetno znacajan momenat, jer je Telegroup, kao kompanija, do sada bila poznata kao sistem integrator uglavnom u zicnoj infrastrukturi i bezicnoj fiknoj telefoniji. S druge strane, istovremeno smo napravili i prvu montazu i integraciju M-slan uredjaja i na taj nacin smo i u Telekomu postali kompanija sa potpuno drugacijim profilom nego sto smo bili ranije.
2006. je godina u kojoj smo otisli u Bugarsku, napravili kompaniju i dobili Ugovor Eriksona i Alvariona da budemo njihov sistem intgrator za teritoriju Bugarske i Makedonije i na taj nacin smo zaokruzili teritoriju od preko 23 miliona stanovnika, kojim se kao poslovni subjek obracamo. To je za nas veliki izazov i velika prednost, jer ako se bavite smo jednom tehnologijom, a to su info-komunikacione tehnologije, njihovim projektovanjem i resenjima koja instalirate kod krajnjeg korisnika, onda je izuzetno vazno da se potencijali kreiraju kroz nova trzista.
Poceli smo prvog aprila 2001. godine sa pet zaposlenih u prostoru od nekih 150 kvadrata kao entuzijasti koji ce mozda jednog dana nesto napraviti. Danas nas je 180, samo u Beogradu, u RS imamo oko 60 zaposlenih, u CG imamo poslovnog partnera sa kojim radimo svih sest godina i kancelariju u Sofiji sa dvoje zaposlenih i nadamo se da ce od njih za koju godinu biti 222-je“, istakla je gospodja Gligorijevic.
 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ko ima iPhone, ima i seks

Niste zadovoljni svojim seksualnim životom? Možda je vreme da kupite iPhone......

Windows 7 upola cene

Kompanija Microsoft odlučila je da novi operativni sistem Windows 7 učini dostupnim malim preduzećima po upola nižoj ceni...

Diskete odlaze u istoriju

Iz kopmanije "Soni" (Sony) je stiglo obaveštenje da od marta meseca sledeće godine više neće biti moguće kupiti flopi di...