Početna » Fun » Hi-tech »

Jeftinije štampanje sa suvim mastilom

 
Detalji

Automatsko dvostrano štampanje i N-up štampanje, koje omogućava korisnicima da odštampaju više strana na jednoj, obezbeđuje to da više slika stane na jedan jedini list papira.

 
 

Ukoliko ste do sada zazirali od štampanja u koloru jer je skupo, obradovaće vas vest da su se na našem tržištu pojavili štampači nove generacije iz kompanije Xerox.

Povećavajući sveukupni broj stranica u boji koje ovi štapići mastila proizvode, Xerox je drastično smanjio cenu štampanja u boji.
Naime, ovi štampači rade na bazi takozvanog suvog mastila što, po prvi put, čini štampanje u boji jednako pristupačnim kao i crno-belo štampanje.
Štampač u boji Xerox Phaser 8860 je prvi štampač koji uključuje narednu generaciju Xeroxove tehnologije čvrstog mastila. Novi štapići čvrstog mastila koji liče na krejon, a koji su bili u razvojnoj fazi skoro pet godina, sada traju duže nego ikad pre.
Povećavajući sveukupni broj stranica u boji koje ovi štapići mastila proizvode, Xerox je drastično smanjio cenu štampanja u boji. Kad se uporedi cena uređaja i mastila, ispostavlja se da Phaser 8860 obezbeđuje štampanje koje je dva puta jeftinije u odnosu na određene laserske štampače.
Sa Xeroxovom tehnologijom čvrstog mastila koja ne koristi kertridž, štapići mastila, koji se jednostavno ubace u fioke za mastilo, zahtevaju minimalno pakovanje i generišu 90% manje otpadnog materijala nego drugi laserski štampači.
„Novo Xeroxovo suvo mastilo koje ne koristi kertridž tri puta je jeftinije od crno-belog potrošnog materijala. Ovo znači (a naši su testovi to i potvrdili) da sada - možda po prvi put u istoriji štampanja u boji, možete da odštampate skoro svaki dokument u punom koloru na ovom desktop štampaču po istoj ceni kao da ga štampate crno-belo“, rekao je Dejvid R Spenser, predsednik SpencerLab Digital Color Laboratory, koja je nezavisno testirala Phaser 8860.
Sa brzinom štampanja od 30 stranica i u boji i crno-belo, procesorom brzine 750 MHz i pravim Adobe PostScript3, Phaser 8860 proizvodi otiske u boji u skladu sa Pantone standardom, što znači da kvalitet slike odgovara čvrstim standardima Pantone color sistema.
Automatsko dvostrano štampanje i N-up štampanje, koje omogućava korisnicima da odštampaju više strana na jednoj, obezbeđuje to da više slika stane na jedan jedini list papira. (Blic)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moskvičem do pakla
Drama “Moskvičem do pakla” građena je na autentičnoj priči o mladiću koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio devojku....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Čip koji upravlja stvarima

Istraživač Džon Spratli sa Univerziteta u Birmingemu tvrdi da je proizveo „telepatski” čip kojim se snagom misli mogu...

Logitech bežični zvučnici

Savršeni pratioci prenosnih računara, najnoviji zvučnici kompanije Logitech koriste naprednu tehnologiju koja omogućava n...

Stiže 3D Super Mario

Nintendo je najavio novu epizodu čuvene igrice Super Mario za prenosivu konzolu 3DS....