Početna » Fun » Hi-tech »

Jeftinije štampanje sa suvim mastilom

 
Detalji

Automatsko dvostrano štampanje i N-up štampanje, koje omogućava korisnicima da odštampaju više strana na jednoj, obezbeđuje to da više slika stane na jedan jedini list papira.

 
 

Ukoliko ste do sada zazirali od štampanja u koloru jer je skupo, obradovaće vas vest da su se na našem tržištu pojavili štampači nove generacije iz kompanije Xerox.

Povećavajući sveukupni broj stranica u boji koje ovi štapići mastila proizvode, Xerox je drastično smanjio cenu štampanja u boji.
Naime, ovi štampači rade na bazi takozvanog suvog mastila što, po prvi put, čini štampanje u boji jednako pristupačnim kao i crno-belo štampanje.
Štampač u boji Xerox Phaser 8860 je prvi štampač koji uključuje narednu generaciju Xeroxove tehnologije čvrstog mastila. Novi štapići čvrstog mastila koji liče na krejon, a koji su bili u razvojnoj fazi skoro pet godina, sada traju duže nego ikad pre.
Povećavajući sveukupni broj stranica u boji koje ovi štapići mastila proizvode, Xerox je drastično smanjio cenu štampanja u boji. Kad se uporedi cena uređaja i mastila, ispostavlja se da Phaser 8860 obezbeđuje štampanje koje je dva puta jeftinije u odnosu na određene laserske štampače.
Sa Xeroxovom tehnologijom čvrstog mastila koja ne koristi kertridž, štapići mastila, koji se jednostavno ubace u fioke za mastilo, zahtevaju minimalno pakovanje i generišu 90% manje otpadnog materijala nego drugi laserski štampači.
„Novo Xeroxovo suvo mastilo koje ne koristi kertridž tri puta je jeftinije od crno-belog potrošnog materijala. Ovo znači (a naši su testovi to i potvrdili) da sada - možda po prvi put u istoriji štampanja u boji, možete da odštampate skoro svaki dokument u punom koloru na ovom desktop štampaču po istoj ceni kao da ga štampate crno-belo“, rekao je Dejvid R Spenser, predsednik SpencerLab Digital Color Laboratory, koja je nezavisno testirala Phaser 8860.
Sa brzinom štampanja od 30 stranica i u boji i crno-belo, procesorom brzine 750 MHz i pravim Adobe PostScript3, Phaser 8860 proizvodi otiske u boji u skladu sa Pantone standardom, što znači da kvalitet slike odgovara čvrstim standardima Pantone color sistema.
Automatsko dvostrano štampanje i N-up štampanje, koje omogućava korisnicima da odštampaju više strana na jednoj, obezbeđuje to da više slika stane na jedan jedini list papira. (Blic)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Pocetak digitalne televizije u Austriji

Na danasnji nacionalni praznik Austrije poceo je zvanicno sa radom sistem digitalne televizije, koji treba 2007, prvo u Becu,...

Robot ASIMO u Beogradu

Najčuveniji robot na svetu, humanoid ASIMO, uskoro dolazi u Beograd....

Novi Logitech miš

Novi Logitech miš sadrži i “uključi i zaboravi” Nano prijemnik, toliko mali da kad ga jednom priključite na računar...