Početna » Fun » Hi-tech »

Rast prodaje kompjutera

 
Rast prodaje kompjutera
Hi-tech | dodato 30.06.2009.
Detalji

Gartner predviđa da će u tekućoj godini isporuke PC opasti šest odsto, na 274 miliona jedinica.

 
 

Svetske isporuke personalnih računara (PC) neće ove godine opasti onoliko koliko se strahovalo i u četvrtom tromesečju će se čak uvećati, prognozira američka kompanija Gartner.

Svetla tačka u prvom tromesečju ostali su mini notbukovi, mada je i u njihovoj prodaji zabeležen prvi pad.
Ta vodeća svetska istraživačka i savetodavna kompanija u sektoru informacione tehnologije očekuje da isporuke PC u tekućem i sledećem kvartalu opadnu 10 odsto u odnosu na isti lanjski period, ali da u četvrtom porastu i stvore uslove za oporavak i desetoprocentni uspon plasmana u idućoj godini, objavila je agencija Dau Džons.
Gartner predviđa da će u tekućoj godini isporuke PC opasti šest odsto, na 274 miliona jedinica. Kompanija je ranije projektovala pad od rekordnih 12 procenata, na 257 miliona jedinica.
Direktor za istraživanja u Gartneru Džordž Šifler je ukazao da su pokazatelji iz prvog kvartala bili bolji od očekivanih u svim regionima sveta, izuzev istočne Evrope, teško pogođene ekonomskom i finansijskom krizom.
Svetla tačka u prvom tromesečju ostali su mini notbukovi, mada je i u njihovoj prodaji zabeležen prvi pad.
Kompanija očekuje da obim plasmana laptopova ove godine opadne 4,1 odsto, ali uz istovremeno smanjenje vrednosti prodaje za 13 procenata, usled nastavka sniženja prosečne prodajne cene tih računara. (Tanjug)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Najskuplji USB disk

U redu, skladišni kapacitet od 8 gigabajta je svakako nešto što utiče na cenu USB diskova, ali šta je to što Incrudo US...

U prodaji ulaznice za ASIMO robota

Ulaznice za nastupe ASIMO robota, za 24, 25. i 26. septembar, od danas su u prodaji na biletarnici u Zadužbini „Ilije M. K...

Android za početnike

Pitate se šta je Android i čemu li služi? Evo osnovnih informacija......