Početna » Fun » Hi-tech »

Asus i Disney kreirali laptop za decu

 
Detalji

U SAD će se prodavati dva modela: sa skladišnom memorijom SSD (Solide-state drive) od 16 gigabajta i težinom 990 grama, dok će drugi model imati klasičan čvrst disk od 160 gigabajta težine 1,17 kilograma.

 
 

Tajvanski proizvođač računara Asus i američka kompanija „Disney” počeće ovog leta distribuciju prenosivih miniračunara namenjenih deci starosti između šest i 12 godina, objavljeno je u Tajpeju.

Cena računara iznosiće 350 američkih dolara.
Računar „Dizni Netpal” će se prodavati u roze i plavoj boji i biće prilagođen za gledanje oko desetak crtanih filmova kao što su Wall-E, Toy Story ili Cars.
Računar ima ekran od 8,9 inča, kao i Intelov procesor Atom N270 s jednim gigabajtom fleš memorije, veb kameru od 0,3 megapiksela i tri USB porta.
U SAD će se prodavati dva modela: sa skladišnom memorijom SSD (Solide-state drive) od 16 gigabajta i težinom 990 grama, dok će drugi model imati klasičan čvrst disk od 160 gigabajta težine 1,17 kilograma.
Netpal će funkcionisati pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows XP u kome je preinstaliran veliki broj alatki uz pomoć kojih roditelji mogu kontrolisati detetovo korišćenje računara.
Specifičnost tog dečjeg računara čini i pretraživač s tematikom koju je specijalno napravio „Dizni”, softver za upravljanje foto albumom - „Dizni Piks”, kao i „Radio Dizni”.
Cena računara iznosiće 350 američkih dolara. (Tanjug)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Folio 100 - novi Toshiba tablet

Toshiba je predstavila novi tablet računar - Folio 100 koji radi pod operativnim sistemom Android 2.2....

"Voice action" na Androidima

Ko ima Android 2.2 mobilni, može da zaboravi na kuckanje poruka - dovoljno je da kaže kome želi da je pošalje i da tekst ...

Logitech V450 Nano bežični laserski miš

Svi oni koji često koriste PC prenosni računar ili MacBook od sada će, uz pomoć Logitech V450 Nano bežičnog laserskog m...