Početna » Fun » Hi-tech »

Robot-nastavnik predaje u Tokiju

 
Detalji

Na njenom licu mogu se videti šest osnovnih osećanja: iznenađenje, strah, gađenje, bes, sreća i tuga.

 
 

Robot-nastavnik Saja, koju su nedavno proizveli japanski naučnici, održala je svoje prvo predavanje u jednoj školi u Tokiju, navodi britanski „Telegraf”.

Saja je prvobitno (pre pet godina) stvorena da radi na recepciji u japanskim kompanijama, da bi je robotičari nedavno reprogramirali u nastavnicu.
Humanoidni robot Saja predavala je 10-godišnjim učenicima osnovne škole „Kudan” lekcije iz nauke i tehnologije.
Uredno očešljana, našminkana i obučena, Saja je dizajnirana da što više liči na ljudsko biće. Na njenom licu mogu se videti šest osnovnih osećanja: iznenađenje, strah, gađenje, bes, sreća i tuga.
Tvorac Saje, profesor Hiroši Kobajaši sa Univerziteta prirodnih nauka u Tokiju, kaže da je njena glavna svrha da deci predoči značaj tehnologije, ali i da zameni svoje ljudske kolege u školama kojima nedostaju nastavnici.
„Većina profesora ne može da se u potpunosti posveti svojim učenicama, tako da je ovaj robot specijalno dizajniran kako bi svaki đak dobio adekvatno znanje”, objašnjava profesor Kobajaši.
Saja je prvobitno (pre pet godina) stvorena da radi na recepciji u japanskim kompanijama, da bi je robotičari nedavno reprogramirali u nastavnicu. (Blic)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Vrtoglavica zbog konzole 3DS?

Japanska štampa je objavila da je kod nekih osoba, koje su testirale novu "Nintendovu" igračku konzolu 3DS....

Najbrži servis za vas

Kompanija Samsung, vodeća kompanija u oblasti proizvodnje poluprovodnika, telekomunikacija i digitalnih medija, omogućila j...

Novi Logitech bežicni zvučnici za mobilni

Više ne morate da držite mobilni telefon u ruci, da biste slušali muziku. Sa novim Logitech® Pure-Fi Mobile™ sistemom z...