Početna » Fun » Hi-tech »

Trezor koristi Cisko tehnologiju

 
Detalji

Prvi korak je bilo povezivanje svih direktnih budžetskih korisnika u jednu jedinstvenu mrežu, a zatim integracija spoljnih korisnika širom zemlje u tu mrežu.

 
 

Završetkom ovog projekta, Trezor je ostvario nekoliko ključnih ciljeva.

Nova mreža povezuje 145 filijala I ekspozitura širom Srbije i preko 1.300 zaposlenih širom zemlje.
Kompanija Cisco danas je objavila da je Uprava za trezor Ministarstva finansija Republike Srbije (Trezor) završila implementaciju nove, razgranate i izuzetno bezbedne mrežne infrastrukture zasnovane na Cisco tehnologiji. Nova mreža povezuje 145 filijala I ekspozitura širom Srbije i preko 1.300 zaposlenih širom zemlje.
Završetkom ovog projekta, Trezor je ostvario nekoliko ključnih ciljeva. Sa jedne strane, nova mreža omogućava laku, bezbednu i pouzdanu komunikaciju sa svim državnim institucijama i služi kao platforma za uvođenje novog informacionog sistema za upravljanje finansijama (FMIS), koji je neophodan uslov za ispunjavanje standarda i korišćenje pristupnih fondova Evropske Unije. Sa druge strane, sada kada je mrežna infrastruktura uvedena, Trezor može i da pokrene čitav spektar novih servisa i da građanima pruži informacije o državnom budžetu i budžetskim troškovima.
Uprava za Trezor posluje kao organ u sastavu Ministarstva finansija i zadužena je za pripremu i operativno izvršenje državnog budžeta, budzetsko knjigovodstvo, upravljanje javnim dugom, kao i javna plaćanja, uključujući i isplatu primanja za skoro 140.000 zaposlenih u javnom sektoru. "Svakodnevno moramo da budemo u toku sa promenama i efikasni kako bismo izvršili oko 400.000 naloga dnevno. To zahteva složen informacioni sistem koji pruža pouzdanu podršku svim našim delatnostima," kaže Ivan Maričić, direktor Trezora.
Kako bi zadovoljio ove potrebe, Trezor je pokušavao da razvije izrazito pouzdanu, performantnu platformu, sposobnu da podrži trenutne zahteve, uz mogućnost dodavanja novih usluga – kao što su Objedinjene Komunikacije – sa minimumom ulaganja. Prvi korak je bilo povezivanje svih direktnih budžetskih korisnika u jednu jedinstvenu mrežu, a zatim integracija spoljnih korisnika širom zemlje u tu mrežu.
Među odabranim proizvodima za ovo rešenje nalaze se Cisco Catalyst svičevi za pristup i osnovu infrastrukture, Cisco CDWM oprema, ruteri serije 2811 I I 3845 u prostorijama Trezora, kao i prilagodljivi Cisco uredjaji serije ASA 5505 za bezbednost.


Pogledaj i:

cisko

,

tehnologija

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Alice in Chains u 3D tehnologiji

Trenutno oduševljenje sa 3D tehnologijom na filmovima i bioskopima širom sveta prelazi i na koncerte....

''Cisco Virtual Office''

Cisco® je danas predstavio Cisco Virtual Office (Cisco Virtuelna Kancelarija), sigurno rešenje koje omogućava kompanijama ...

Poslušajte otkucaje moderne tehnologije

Rad za računarom može biti izuzetno stresan posao, ali koliko tačno stresa donosi može se videti samo po količini delova...