Početna » Fun » Hi-tech »

IBM predstavio Bluehouse

 
IBM predstavio Bluehouse
Hi-tech | dodato 16.10.2008.
Detalji

Analitičari smatraju da je IBM inspiraciju za razvoj usluge Bluehouse pronašao u popularnoj društvenoj mreži Facebook, koju neke kompanije koriste za poslovnu saradnju.

 
 

Bluehouse objedinjava paket softverskih alatki za saradnju, uključujući sistem za slanje trenutnih poruka, Web konferencije, razmenu dokumenata itd.

Kompanija IBM je početkom ove nedelje predstavila svoju novu uslugu namenjenu poslovnim korisnicima.
Kompanija IBM je početkom ove nedelje predstavila svoju novu uslugu namenjenu poslovnim korisnicima. Radi se o usluzi Bluehouse, koja se trenutno nalazi u probnoj verziji, a prema navodima predstavnika kompanije nova usluga će objediniti najbolje karakteristike društvenih mreža i softverskih alatki za poslovnu saradnju. Bluehouse pripada grupi proizvoda i usluga koji se razvijaju u skladu sa novom poslovnom strategijom koju analitičari nazivaju `softver kao usluga`, a zastupa je više velikih IT kompanija. Bluehouse objedinjava paket softverskih alatki za saradnju, uključujući sistem za slanje trenutnih poruka, Web konferencije, razmenu dokumenata itd. Kao grafičko okruženje koristiće se neki od čitača Weba, tako da Bluehouse ima dodirnih tačaka i sa novom, sve aktuelnijom, tehnologijom `računarstvo u senci` ( eng. cloud computing ), koja obuhvata programe koji se izvršavaju u čitaču Weba. Analitičari smatraju da je IBM inspiraciju za razvoj usluge Bluehouse pronašao u popularnoj društvenoj mreži Facebook, koju neke kompanije koriste za poslovnu saradnju. Kao i kod Facebooka, korisnici usluge Bluehouse mogu da formiraju okruženje za poslovnu saradnju, međutim za razliku od Facebooka, na raspolaganju im stoji nekoliko funkcija koje obezbeđuju zaštitu privatnih i poslovnih podataka. Predstavnici IBM-a su izjavili da Bluehouse predstavlja deo šire saradnje sa drugim proizvođačima softvera i treba da dovede do razvoja novih aplikacija koje bi se nudile korisnicima u okviru poslovne strategije `softver kao usluga`. Trenutno, IBM je tu vrstu saradnje ostvario sa kompanijom Google. Da će ta poslovna koncepcija biti veoma aktuelna u budućnosti svedoči i podatak da su kompanije Hewlett-Parkard, Intel i Yahoo u julu ove godine potpisale sporazum o sličnoj vrsti saradnje. Pojedini analitičari smatraju da Bluehouse ima izgleda na uspeh ako bude veoma sličan Facebooku, pre svega u pogledu međusobne komunikacije i razmene datoteka. (G.B.)
(mikro.co.yu)Pogledaj i:

ibm

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME