Početna » Fun » Hi-tech »

Appleov iPhone najprodavaniji u SAD-u

 
Detalji

Taj telefon je krajem prošlog meseca predstavljen u Njujorku.

 
 

Prema navodima analitičara iz kompanije NPD Group, zahvaljujući sniženju cene prve verzije i pojavljivanju 3G verzije uređaja, udeo iPhonea na tom tržištu je dostigao 55 posto.

Popularnost iPhonea 3G, koga u SAD ekskluzivno prodaje kompanija AT&T, uticala je da čak 23 posto korisnika mobilne telefonije u SAD promeni operatora.
Istraživačka kompanija NPD Group saopštila je da je Appleov mobilni telefon / lični digitalni pomoćnik iPhone postao najpopularniji uređaj na tržištu pametnih mobilnih telefona u SAD. Prema navodima analitičara iz kompanije NPD Group, zahvaljujući sniženju cene prve verzije i pojavljivanju 3G verzije uređaja, udeo iPhonea na tom tržištu je dostigao 55 posto. Popularnost iPhonea 3G, koga u SAD ekskluzivno prodaje kompanija AT&T, uticala je da čak 23 posto korisnika mobilne telefonije u SAD promeni operatora. Skoro polovina novih pretplatnika kompanije AT&T stigla je iz kompanije Verizon Wireless, a slede nekadašnji pretplatnici kompanija T-Mobile i Sprint Nextel. Analitičari smatraju da iPhoneu tek predstoji prava borba sa dostojnim konkurentom kakav je mobilni telefon G1, zasnovan na platformi Android, koga su zajednički razvile kompanije T-Mobile, Google i HTC. Taj telefon je krajem prošlog meseca predstavljen u Njujorku. Neki drugi analitičari, pak, smatraju da bi ravnopravan konkurent iPhoneu, ali i modelu G1, mogao da bude i mobilni telefon BlackBerry Storm, koji je početkom ovog meseca predstavila kompanija Research In Motion (RIM). (G.B.) (mikro.co.yu)Pogledaj i:

Appleov iPhone

,

amerika

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Apple poklanja zaštitne maske

Apple će korisnicima telefona iPhone 4 poklanjati maske koje bi trebalo da reše problem sa prijemom signala....

Ko ima iPhone, ima i seks

Niste zadovoljni svojim seksualnim životom? Možda je vreme da kupite iPhone......