Početna » Fun » Hi-tech »

World Cyber Games poziva u akciju

 
Detalji

U svemu izloženom i urađenom dominiraće JELKA ZA SREĆNU NOVU EKOLOŠKU 2009. GODINU.

 
 

Projekat je zamišljen još i kao izložba, ali i kao interaktivna kreativna radionica koja ima zadatak da privuče što više posetilaca WCG.

Sav otpad nakon završene manifestacije biće predat fabrici za reciklažu.
Organizacija manifestacije World Cyber Games i Fakultet Organizacionih Nauka pozivaju, da doprinesete očuvanju životne sredine i donesete elektronski i električni otpad koji imate na paviljon FONa u okviru Hale 2 beogradskog sajam gde se tokom predstojećeg vikenda, 6.i 7.septembra, održava nacionalno takmičenje prestižne svetske Olimpijade video igara.
Sav otpad nakon završene manifestacije biće predat fabrici za reciklažu.
Projekat je zamišljen još i kao izložba, ali i kao interaktivna kreativna radionica koja ima zadatak da privuče što više posetilaca WCG ukazujući im na problematiku uticaja e-otpada na životnu sredinu, različite „umetničke” mogućnosti korišćenja ovog otpada u njegovoj fazi postkorišćenja, kao i načine njegovog pravilnog recikliranja i bezbednog odlaganja.
U paviljonu Eko organizacije Fakulteta Organizacionih Nauka prvo će biti izloženi već urađeni radovi učenika i studenata: likovni radovi (plakati), monitor-ogledalo, monitor-Barbi kuća, monitor-maska, mapa sveta od dirki sa tastature, model grada... Na klupama i štandu će biti poređani sitniji delovi računara, kolaž papiri, bojice i flomasteri, lepak i makaze... Učenici, učesnici projekta će prvi započeti sa kreativnom radionicom u kojoj, inspirisani e-otpadom počeće da prave umetnička - „održiva dela”. Predviđeno je da im se ubrzo pridruže i posetioci WCGa. Takođe predviđeo je i nagradno ekipno takmičenje u sastavljanju rasklopljenih tastatura.
U svemu izloženom i urađenom dominiraće JELKA ZA SREĆNU NOVU EKOLOŠKU 2009. GODINU. Ova jelka biće okićena iskorišćenim CD romovima na kojima će prisutni posetioci zapisivati svoje ekološke poruke planeti Zemlji i želje u smislu njene čistije životne sredine i prirode. Na ovaj način biće inicirani ne samo da razmišljaju ekološki, već i da svoje ekološke misli i želje i zapišu učestvujući taku u stvaranju umetničkog dela - kreiranja e – jelke.
Još jednom poziv svim sugradjanima, učinite nešto lepo tokom prvog vikenda septembra i pored dobre zabave koju vam ova dvodnevna manifestacije nudi, načinite korak dalje u očuvanju životne sredine.
Pogledaj i:

wsg

,

peciklaza

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

World Cyber Games poziva u akciju

Organizacija manifestacije World Cyber Games i Fakultet Organizacionih Nauka pozivaju, da doprinesete očuvanju životne sred...