Početna » Fun » Hi-tech »

Cisco kupuje Pure Networks

 
Cisco kupuje Pure Networks
Hi-tech | dodato 29.07.2008.
Detalji

Kupovinom Pure Networks- a Cisco je omogućio u potpunosti integrisano kućno mrežno upravljanje, koje će ujedno biti osnova za razvoj novih aplikacija, uređaja i mogućnosti za korisnike ,,pametnog života“ kod kuće, na poslu i na putu.

 
 

Pure Networks rešenja omogućavaju korisnicima da lako postave i upravljaju kućnim mrežama, kao i da se povezuju na različite opsege uređaja, aplikacija i servisa u kući.

Proizvodi Pure Networks- a i rešenja takođe mogu da obezbede osnovu za servis provajdere kako bi upravljali kućnim mrežama u ime korisnika.
Cisco je objavio svoju nameru da kupi privatnu kompaniju Pure Networks, koja je provajder softvera i alata za rad sa kućnim mrežama. Pure Networks rešenja omogućavaju korisnicima da lako postave i upravljaju kućnim mrežama, kao i da se povezuju na različite opsege uređaja, aplikacija i servisa u kući.
Cisco veruje da je industrija usred tranzicije sa Home Networking-a 1.0, u kome su kućne mreže uveliko dizajnirane da dele broadband konekciju koja povezuje PC- ije i periferale, na Home Networking 2.0, u kome će multimedijalno opremljena kuća imati nekoliko različitih mrežnih uređaja, aplikacija, servisa koji su međusobno povezani. Kupovinom Pure Networks- a Cisco je omogućio u potpunosti integrisano kućno mrežno upravljanje, koje će ujedno biti osnova za razvoj novih aplikacija, uređaja i mogućnosti za korisnike ,,pametnog života“ kod kuće, na poslu i na putu.

Pure Networks je trenutno partner kompanije Cisco i omogućava softversku infrastrukturu i uređaje koji se koriste za kreiranje Linksys Easy Link Advisor (LELA) tako da korisnik lakše postavi, organizuje, upravlja, obezbedi i koristi kućnu mrežu. Kupovina ojačava viziju Cisco mreže kao kamena temeljca ,,pametnog života“ na taj način što omogućava dalji razvoj postojeće LELA platforme koja će služiti kao osnova za nove multimedijalne aplikacije, uređaje i servise. Proizvodi Pure Networks- a i rešenja takođe mogu da obezbede osnovu za servis provajdere kako bi upravljali kućnim mrežama u ime korisnika.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com.
Pogledaj i:

Cisko

,

Pure Networks

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Cisco Networking takmičenje

Cisco je objavio pet dobitnika prestižnog internacionalnog Internet networking takmičenja, NetRiders, koje je prvi put odr...

Raste potreba za IT stručnjacima

Kompanija Cisco je predstavila Cisco Learning Network kako bi ubrzala razvoj pojedinaca u oblasti informaciono – komunikaci...

Tržište vredno 34 milijarde dolara

Sastoji se od Cisco Unified Communications, Cisco TelePresence i nove Web 2.0 aplikacione platforme, koji koriste mrežu kao ...