Početna » Fun » Hi-tech »

STIGAO JE TESLA: Novi tablet u prodaji

 
Detalji

Klikni na link za slušanje KOSAVA.fm RADIJA!
http://play.radioteka.org/radio-kosava-fm/

 
STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji! STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji! STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji! STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji! STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji! STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji! STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji! STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji! STIGAO JE TESLA: Novi tablet od sutra u prodaji!
 

Novi tablet koji nosi ime po najvećem srpskom naučniku Nikoli Tesli, konačno je stigao, i dostupan je po promotivnoj ceni od 12.990 dinara. U nastavku vam prenosimo naše utiske o ovom fenomenalnom uređaju.

Tesla tablet je dostupan po promotivnoj ceni od 12.990 dinara.
Krajem marta smo imali prilike da po prvi put vidimo test primerak prvog srpskog tableta pod nazivom “Tesla”.

Za njegovo razvijanje je zadužena domaća kompanija Comtrade u saradnji sa najpoznatijim proizvođačem procesora na svetu, Intel-om. Kao osnova je iskorišćena proverena Intel CloverTrail+ platforma u svom najbržem izdanju a nama se u startu dopalo to što smo videli, i jedva smo čekali da finalni proizvod stigne do nas.

Očekivanja su velika, a već na početku možemo da vam kažemo da smo prillično oduševljeni tablet koji nosi ime najvećeg srpskog naučnika!

Tesla tablet 7.85″ stiže u elegantnoj crnog kutiji dopadljivog dizajna koja od starta ukazuje na kvalitetan sadržaj. Zatvara se magnetnom bravicom, a uz tablet stižu još uputstvo, garancija, punjač sa raskačivim kablom, i veoma korisni USB OTG kabl uz čiju pomoć možete na tablet povezati razne USB uređaje poput miševa, USB diskova ili USB 3G modema.

Tesla primerak koji smo testirali je crn i deluje ozbiljno, dok je istovremeno izuzetno tanak i lagan, te samim tim vrlo zgodan za rad. Ima zaobljene ćoškove i ivice, a cela zadnja stranica je matirana, dok su bočne stranice od glatkog materijala što lepo izgleda. Svi tasteri i priključci su smešteni na desnoj i gornjoj ivici i grupisani su oko jednog ćoška što je vrlo praktično.

Sa leve strane je izlaz za slušalice i mikro USB priključak, a sa gornje strane su dobro postavljani tasteri za uključenje i regulaciju glasnoće koji pod prstima ostavljaju utisak čvrstine i kvaliteta. Cela prednja strana je zaštićena staklom otpornim na ogrebotine, a ekran zauzima jako veliki deo te površine zahvaljujući tankom okviru koji je pogotovu po bočnim ivicama vrlo vrlo uzan.

Kao što smo pomenuli, srce sisteme predstavlja najbrža Intel-ova CloverTrail+ platforma koja je više nego primerena ostatku konfiguracije. Posebno nas je obradovala činjenica da se tablet, ni posle dugotrajnog rada, ne zagreva. Grafička karta je dovoljno snažna za najveći broj igara.

Sa druge strane, procesor je veoma snažan i to se primeti pri prikazivanju internet stranica, otvaranju dokumenata i pokretanju aplikacija. Sve što možemo reći jeste svaka čast.

Ekran je urađen u IPS tehnologiji, pa se dobra reprodukcija boja i veliki napadni uglovi gledanja podrazumevaju. RAM memorija kapaciteta 1 gigabajt je sasvim dovoljan za uobičajene aktivnosti, a internih 16 gigabajta prostora je dvostruko više od uobičajene količine u ovom cenovnom rangu.

Memorija je izuzetno brza, pa se pokretanje aplikacija i njihova instalacija odvijaju munjevito, kao na nekim od najskupljih tableta. Ako želite još više prostora za snimanje multimedijalnog sadržaja na raspolaganju vam je mogućnost povećanja interne memorije sa microSD karticama kapaciteta do 32 GB.

Iako je kapacitet ugrađene baterije manje više standardan, postignuta autonomija je za primer, pošto je Tesla tablet pri reprodukciji Full HD video fajla, maksimalnom osvetljenju i uključenom Wi-Fi konekcijom, uspeo da izdrži skoro sedam sati prilikom samo jednog punjenja.

Što navodi na zaključak da će pri standardnom korišćenju baterija trajati višestruko duže. Još jedna interesantna činjenica jeste ta da mu za punjenje treba manje od dva sata.

Kod većine tableta u ovom cenovnom rangu, kamera je više tu da se zadovolji stavka na papiru nego kao realno upotrebljiv element. Kod Tesla tableta je to ipak malo drugačije, pa obe kamere odlično ispunjavaju svoju namenu, prednja za “selfi” fotografije i video pozive, a zadnja za slikanje pod dnevnim svetlom i deljenje na društvenim mrežama.

I dok i većina konkurenta poseduje Bluetooth, Tesla se izdvaja pošto poseduje i GPS koji je u ovoj kategoriji “retka zverka”. Pošto je tablet vrlo malih dimenzija, on može poslužiti i kao navigacioni uređaj za kola, što je jako korisna opcija.

Tablet radi na osveženom JellyBean Androidu, verzija 4.2, koja je odlično optimizovana i u svakom trenutku vrlo tečno i lepo radi. Korisničko okruženje je u potpunosti jednostavno, i sem par sitnih razlika praktično istovetno onom sa Nexus uređaja.

Ovo je veoma dobra stvar, pošto je Google puno vremena i truda potrošio na poliranje i optimizaciju korisničkog iskustva.

Posle testiranja ovog tableta, ostali smo impresionirani zato što u najvećem broju segmenata daleko nadmašuje očekivanja svoje cenovne kategorije. Tesla tablet 7.85″ je lagan, tanak i čvrst, odličnog dizajna, sjajne autonomije rada i još bolje cene.

Opremljen je solidnim ekranom i obiljem dodatnih mogućnosti poput GPS adaptera i USB OTG podrške.

Ne manjka mu ni interne memorije koja je izuzetno brza, a ima i podršku za mikro SD kartice ukoliko vam je potrebno više memorije. Zahvaljujući izuzetno snažnoj i kvalitetnoj hardverskoj osnovi, sve aktivnosti na njemu se odvijaju izuzetno brzo i tečno.

Za tako nešto je naravno zaslužna i dobra optimizacija operativnog sistema, a Tesla tablet 7.85″ je odličan primer koliko dugotrajno “poliranje” ume da znači. Za razliku od konkurenata gde su manji bagovi i problemčići normalna pojava, ovde toga jednostavno nema.

S obzirom na kvalitetan hardver koji se nalazi u unutrašnjosti Tesla Tablet-a 785, bez ustezanja dobija “Best Buy” nagradu u kategoriji cena do 200 evra.

Više informacija možete na zvaničnom sajtu Tesla tableta, a njegova promo cena iznosi 12.990 dinara.Pogledaj i:

comtrade

,

gedzet

,

tesla

,

tablet

,

intel

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

STIGAO JE TESLA: Novi tablet u prodaji

Novi tablet koji nosi ime po najvećem srpskom naučniku Nikoli Tesli, konačno je stigao, i dostupan je po promotivnoj ceni ...

Toshiba Folio 100

Toshiba je pustila u prodaju svoj novi tablet - Folio 100 zasnovan na Androidu 2.2, koji preti da ozbiljno pomrsi konce iPadu...

"Intel" ulaže u razvoj "ultrabukova"

"Intel" je formirao fond od 300 miliona dolara za razvoj nove vrste tankih, laganih i elegantnih prenosivih računara - "ultr...