Početna » Fun » Hi-tech »

Time&Space

 
Time&Space
Hi-tech | dodato 26.01.2013.
Detalji

Špica Centar d.o.o.
Bulevar Mihajla Pupina 165v
11070 Novi Beograd
Srbija
t. +381 11 222 50 70
f. +381 11 313 31 93
http://www.spica.rs

 
 

Time&Space na engleskom znači "vreme i prostor". U ovom slučaju jasno se misli na radno vreme i tehničko osiguranje – čuvanje prostora.

Time&Space - sistem za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa.
Špica je jedan od vodećih ponuđača opreme, sistema i rešenja za mobilno računarstvo, automatsku identifikaciju i automatsko obuhvatanje podataka. Raspolaže velikim iskustvom i znanjem, stečenim u praksi, upotpunjenim iskustvom i znanjem više hiljada korisnika tih sistema. Ključna komponenta strategije je razvoj i implementacija sopstvenih sistemskih rešenja. To je jezgro delatnosti i dugoročno usmerenje. Plod takvog razvoja jesu njihovi sistemi:
Time&Space - sistem za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa,
Frontman - sistem za automatizaciju mobilne prodaje,
Data Collector Plus - sistem za automatizaciju aktivnosti u skladištu,
Apos - sistem za popis osnovnih sredstava.

Time&Space na engleskom znači "vreme i prostor". U ovom slučaju jasno se misli na radno vreme i tehničko osiguranje – čuvanje prostora. Ukratko, radi se o celovitom sistemu za kontrolu pristupa i obračun radnog vremena.

Evidencija radnog vremena i kontrola pristupa su oblasti u kojima Špica Adriatic grupa ima iskustva od 1989. godine. Kontinuirani razvoj i upotreba najmodernijih i najnaprednijih tehnologija garantuju visoku konkurentnost ovog sistema. Time&Space je celokupno rešenje namenjeno kontroli pristupa i evidenciji radnog vremena. Fleksibilna i stepenasta identifikaciona infrastruktura omogućava povezivanje ovog sistema sa programima za obračun zarada ali i drugim ERP i HR sistemima. U ovom trenutku, referencna lista Špica Adriatic grupe broji više od 2200 instalacija u Adriatic regionu, EU i bliskom istoku. Danas ovi sistemi kontrolišu pristup i obračunavaju radno vreme za više od milion korisnika, iz dana u dan, iz sata u sat.

Time&Space je kompletno rešenje namenjeno kontroli pristupa i evidenciji radnog vremena. Fleksibilna i skalabilna identifikaciona infrastruktura osnova je robustne i sigurne platforme. Zahvaljujući širokim mogućnostima definisanja različitih satnica i pravila, omogućava precizan obračun radnog vremena i pripremu podataka, koje je kasnije moguće preneti u razne programe za obračun zarada ili HR sisteme.

Time&Space objedinjuje različite platforme, uređaje i tehnološka rešenja u efikasno rešenje namenjeno kontroli pristupa i evidenciji radnog vremena. Sve ključne komponente sistema su sami razvili, čime su obezbedili potpunu iskorišćenost hardvera i softvera i visok nivo fleksibilnosti pri integraciji različitih komponenti drugih proizvođača kao na primer: čitača kartica, biometrijskih uređaja i komunikacionih interfejsa.

Kao i svaki savremen sistem, Time&Space se stalno razvija i unapređuje, u velikoj meri i prema zahtevima korisnika.
Time&Space je softverski produkt u standardnom obliku koji je sa širokim nizom ugrađenih mogućnosti primeren upotrebi širokom krugu različitih korisnika. Puno je specifičnih potreba korisnika na ovakav ili drugačiji način već obuhvaćeno u standardnom produktu. Ako se pojavi zahtev kojeg nije moguće rešiti ugrađenim mogućnostima sistema, kao proizvođači sposobni su ponuditi i određena prilagođavanja sistema po narudžbi. U takovom slučaju radi se o razvojnom projektu kojeg rešavaju od slučaja do slučaja, i koji se bazira na analizi i specifikaciji zahteva korisnika.

Karakteristike sistema
PLATFORMA
Platforma: MS Windows NT/2K/XP/2003
Server baze podataka: MSSQL/MSDE ili Oracle
Mreža: TCP/IP (Ethernet)

PODSISTEM ZA PRENOS PODATAKA
Serijska ili modemska komunikacija
RS485 ili Ethernet komunikacija
Online i offline režim rada
Autonomni rad terminala

PROGRAMSKA OPREMA
Klijent/server arhitektura
Kontekstno-zavisna pomoć
Jednostavna lokalizacija

IDENTIFIKACIONE TEHNOLOGIJE
Biometrijska identifikacija (otisak prsta)
Bezkontaktne (RFID) kartice
Magnetne kartice
Barkod kartice
Čip kartice, Smart kartice
Kombinovane kartice

FUNKCIJE KONTROLE PRISTUPA
Pristupni profili i pristopni rasporedi
Monitoring prostora
Podešavanje i nadzor alarma
Evidencija posetilaca

FUNKCIJE EVIDENCIJE RADNOG VREMENA
Grafički prikaz podataka
Grafičko uređenje satnica
Izvoz podataka u sistem za obračun zarada
Web pristup
Web registracija

POSEBNE FUNKCIJE
Registracija putem mobilnog telefona
Digitalni video nadzor korišćenjem TCP/IP Web kamera
Mogućnost upotrebe sistema bez identifikacionih kartica

Više informacija, o programu Time&Space, možete naći i pogledati na sledećim web stranama:
http://www.spica.rs/resenja/TimeSpace.htm
http://www.spica.rs/resenja/TS%20Specifikacija%20sistema.pdf
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Petkom u klubu "Time Out"

Danijela Trkulja & Acko...

Opel ADAM nudi interaktivnu kontrolu glasom

Opel ADAM sa "The IntelliLink" sistemom za informisanje i zabavu sada je dostupan sa kompletnom integracijom za Siri Eyes Fre...

Timberlejk u trileru "Preostalo vreme"

Poznata muzička zvezda, Džastin Timberlejk, igra glavnu ulogu u SF trileru „Preostalo vreme“ (In Time), čija je premij...