Početna » Fun » Hi-tech »

U prodaji ulaznice za ASIMO robota

 
Detalji

Promo video možete pogledati preko linka:
http://www.youtube.com/watch?v=_kehPzeynjs&feature=plcp

 
 

Ulaznice za nastupe ASIMO robota, za 24, 25. i 26. septembar, od danas su u prodaji na biletarnici u Zadužbini „Ilije M. Kolarca“ i u Tržnom centru Ušće.

ASIMO (skraćenica od Advanced Step in Innovative MObility) je najnapredniji humanoidni robot na svetu.
On hoda, razgovara i sposoban je da donosi inteligentne odluke. Može da trči brzinom od šest kilometara na sat, šutira loptu, penje se uz stepenice, nosi poslužavnik, saginje se, okreće, pleše.

Ume da prepoznaje objekte koji se pomeraju, proračunava razdaljinu i pravac njihovog kretanja. ASIMO prati čoveka i pozdravlja ga kad mu se približi, pruža ruku ili mahne, u zavisnosti od ponašanja osobe.

On zna da imitira pokrete i položaje tela, da reaguje na glasovne komande, odaziva se na svoje ime i okreće ka osobi koja mu se obraća. ASIMO može da prepozna desetak osoba i obrati im se po imenu.

Sve to, ali i mnogo više, ASIMO će tokom tri dana predstaviti publici na specijalno postavljenoj bini u Zadužbini „Ilije M. Kolarca“. Istovremeno, publika će se kroz kratki film upoznati sa evolucijom ASIMO robota, koji je razvijen u kompaniji Honda.

Ovo će biti prilika da se sazna više i o Beogradskoj školi robotike i akademiku Miomiru Vukobratoviću, osnivačy teorije tačke nula momenta, zahvaljujući kojoj ASIMO hoda.

Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 200, a za organizovane posete 100 dinara.

Termini nastupa ASIMO robota su:
24.09 – predstava na svečanom otvaranju od 18.00
25. i 26.09 – 11.00, 12.30, 14.00, 15.30, 17.00, 18.30


ASIMO će, inače, označiti početak naučnopopularne manifestacije „Dani budućnosti: Robotika“ (24.09-15.10), na kojoj će Centar za promociju nauke i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa brojnim partnerima, u Galeriji Robne kuće „Beograd“ predstaviti više od 20 robota iz celog sveta.Pogledaj i:

asimo

,

robot

,

honda

,

beograd

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Klaustrofobična komedija
Klaustrofobična komedija napisana je 1986. a praizvedbu je imala 6.11. 1987. u režiji Dušana Kovačevića......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Đorđe A. Kun: Sa Španijom u srcu

Ambasada Španije i Institut Servantes organizuju manifestaciju u četvrtak, u Institutu Servantes posvećenu velikom srpskom...

Pussycat Dolls dolaze u Beograd

Američka ženska pop grupa Pusycat Dolls koja se proslavila hitovima "Buttons", "Stickwitu" i "When I Grow Up" nastupiće 25...

Premijera filma "Turneja"

Film "Turneja" Gorana Markoviča premijerno će biti prikazan pred beogradskom publikom u sredu u Sava centru. Svetska premij...