Početna » Fun » Hi-tech »

Stiže Kindle Fire jeftiniji od 150 dolara

 
Detalji

Budući da je postojeći Kindle Fire predstavljen u jesen 2011, najave iz vesti lista DigiTimes da će se novi model pojaviti u trećem tromesečju 2012, izgledaju sasvim verovatno.

 
 

Tajvanski dnevni list DIGITIMES objavio je da će Amazon najverovatnije do kraja godine predstaviti novu verziju Kindlea Fire, sa cenom od 149 dolara.

Kompanija će na taj način odgovoriti konkurenciji u vidu modela kompanija Google, Apple i Barnes & Noble.

U vesti se navodi da će novi Kindle Fire imati imati ekran dijagonale 17,8 cm (7 inča) i rezolucije 1280 x 800 piksela, kao i bolje karakteristike od postojeće verzije. Aktuelna verzija sa ekranom rezolucije 1024 x 600 piksela bi u tom slučaju ostala na donjem kraju ponude.

Analitičari smatraju da je namera Amazona da predstavi Kindle Fire boljih karakteristika logičan odgovor na najavljeno pojavljivanje Googleovog tabličnog računara Nexus i moguće pojavljivanje iPada sa ekranom od 17,8 cm (7 inča).

U članku se spekuliše i sa mogućnošću da cena sadašnje verzije Kindlea Fire bude snižena sa trenutnih 199 dolara, kao što je to učinila kompanija Barnes & Noble sa modelom Nook Color, kada je predstavila model Nook Tablet. Obe kompanije (Amazon i B&N) uz svoje uređaje nude i sadržaj, tako da je njihov cilj da privuku nove korisnike ponudom jeftinijih tabličnih računara.

(Izvor: http://www.mikro.rs) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Toshiba Folio 100

Toshiba je pustila u prodaju svoj novi tablet - Folio 100 zasnovan na Androidu 2.2, koji preti da ozbiljno pomrsi konce iPadu...

Google tajno najavio novi Android?

Još od verzije 2.3, Google je koristio sat kao pokazatelj da je nova verzija Androida na putu, pa su tako satovi na fotograf...

Apple traži do 2,7 milijardi odštete

Apple je konačno predočio svoj slučaj sudiji i zatražio odštetu od Samsunga u visini od 2,5 do 2,7 milijardi dolara....