Početna » Fun » Hi-tech »

Stiže Kindle Fire jeftiniji od 150 dolara

 
Detalji

Budući da je postojeći Kindle Fire predstavljen u jesen 2011, najave iz vesti lista DigiTimes da će se novi model pojaviti u trećem tromesečju 2012, izgledaju sasvim verovatno.

 
 

Tajvanski dnevni list DIGITIMES objavio je da će Amazon najverovatnije do kraja godine predstaviti novu verziju Kindlea Fire, sa cenom od 149 dolara.

Kompanija će na taj način odgovoriti konkurenciji u vidu modela kompanija Google, Apple i Barnes & Noble.

U vesti se navodi da će novi Kindle Fire imati imati ekran dijagonale 17,8 cm (7 inča) i rezolucije 1280 x 800 piksela, kao i bolje karakteristike od postojeće verzije. Aktuelna verzija sa ekranom rezolucije 1024 x 600 piksela bi u tom slučaju ostala na donjem kraju ponude.

Analitičari smatraju da je namera Amazona da predstavi Kindle Fire boljih karakteristika logičan odgovor na najavljeno pojavljivanje Googleovog tabličnog računara Nexus i moguće pojavljivanje iPada sa ekranom od 17,8 cm (7 inča).

U članku se spekuliše i sa mogućnošću da cena sadašnje verzije Kindlea Fire bude snižena sa trenutnih 199 dolara, kao što je to učinila kompanija Barnes & Noble sa modelom Nook Color, kada je predstavila model Nook Tablet. Obe kompanije (Amazon i B&N) uz svoje uređaje nude i sadržaj, tako da je njihov cilj da privuku nove korisnike ponudom jeftinijih tabličnih računara.

(Izvor: http://www.mikro.rs) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Klaustrofobična komedija
Klaustrofobična komedija napisana je 1986. a praizvedbu je imala 6.11. 1987. u režiji Dušana Kovačevića......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

STIGAO JE TESLA: Novi tablet u prodaji

Novi tablet koji nosi ime po najvećem srpskom naučniku Nikoli Tesli, konačno je stigao, i dostupan je po promotivnoj ceni ...

Vodič za seks turizam izazvao skandal

Elektronska knjiga „Age of Consent: A Sex Tourists Guide!”, pisca Pitera F. Fridmana, povučena sa tržišta ...

Folio 100 - novi Toshiba tablet

Toshiba je predstavila novi tablet računar - Folio 100 koji radi pod operativnim sistemom Android 2.2....