Početna » Fun » Hi-tech »

Prosečna cena tableta ispod 400 USD

 
 
 

Sniženje prosečne cene tablet računara je rezultat povećane konkurencije, smatraju analitičari, koji navode da kompanija Apple prednjači u podgrevanju tražnje na tržištu.

Istraživačka kompanija IMS Research objavila je rezultate svog istraživanja tržišta tablet računara koji pokazuju da je prosečna cena tableta u prvom tromesečju ove godine iznosila 386 USD, što je 21% manje u odnosu na isti period prošle godine.

Predstavljajući u martu ove godine novu verziju iPada (iPad 3 ili “novi” iPad), Apple je snizio cenu iPada 2 na 399 dolara, što je nateralo i njegove konkurente da snize cenu svojih računara. Budući da je niska cena jedan od načina za privlačenje novih kupaca, veliki broj proizvođača trenutno nudi svoje modele koji se mogu ubrojati u kategoriju jeftinih, sa cenom nižom od 200 USD.

Drugi način za privlačenje potencijalnih kupaca je, svakako, ponuda modela sa boljim karakteristikama. U tom smislu već je postavljen i novi cilj – razvoj tablet računara sa Androidom i četvorojezgarnim procesorom čija cena ne bi prelazila 200 USD.

Najavljeni novi modeli, kao što je druga generacija Amazonovog Kindlea Fire ili Googleov Tablet o kome se već duže vreme govori, mogli bi dodatno da povećaju pritisak na druge proizvođače da ponude tablične računare unapređenih karakteristika po nižoj ceni, navode analitičari kompanije IMS Research.

(Izvor:B92)Pogledaj i:

tablet

,

hi-tech

,

računari

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Stižu unapređeni 3D televizori

Japanski elektronski gigant "Šarp" (Sharp), najavio je novu tehnologiju za trodimenzionalne (3D) televizore....

SMS popularniji od telefoniranja

Slanje SMS poruka postalo je najpopularniji oblik komunikacije putem mobilnih telefona među mladima u Americi....

Promućkaj telefon

Kako da se bez gledanja proveri da li su stigle nove poruke i kakvo je stanje baterije - mućkanjem!...