Početna » Fun » Hi-tech »

Prosečna cena tableta ispod 400 USD

 
 
 

Sniženje prosečne cene tablet računara je rezultat povećane konkurencije, smatraju analitičari, koji navode da kompanija Apple prednjači u podgrevanju tražnje na tržištu.

Istraživačka kompanija IMS Research objavila je rezultate svog istraživanja tržišta tablet računara koji pokazuju da je prosečna cena tableta u prvom tromesečju ove godine iznosila 386 USD, što je 21% manje u odnosu na isti period prošle godine.

Predstavljajući u martu ove godine novu verziju iPada (iPad 3 ili “novi” iPad), Apple je snizio cenu iPada 2 na 399 dolara, što je nateralo i njegove konkurente da snize cenu svojih računara. Budući da je niska cena jedan od načina za privlačenje novih kupaca, veliki broj proizvođača trenutno nudi svoje modele koji se mogu ubrojati u kategoriju jeftinih, sa cenom nižom od 200 USD.

Drugi način za privlačenje potencijalnih kupaca je, svakako, ponuda modela sa boljim karakteristikama. U tom smislu već je postavljen i novi cilj – razvoj tablet računara sa Androidom i četvorojezgarnim procesorom čija cena ne bi prelazila 200 USD.

Najavljeni novi modeli, kao što je druga generacija Amazonovog Kindlea Fire ili Googleov Tablet o kome se već duže vreme govori, mogli bi dodatno da povećaju pritisak na druge proizvođače da ponude tablične računare unapređenih karakteristika po nižoj ceni, navode analitičari kompanije IMS Research.

(Izvor:B92)Pogledaj i:

tablet

,

hi-tech

,

računari

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Jedna baterija daje struju celom gradu

Gradić Prezidio u Teksasu uskoro će dobiti bateriju koja će moći da punih osam sati napaja strujom sva domaćinstva u slu...

Prosečna cena tableta ispod 400 USD

Sniženje prosečne cene tablet računara je rezultat povećane konkurencije, smatraju analitičari......

I Twitter dobija reklame

I Twitter dobija kratke reklamne poruke koje će biti ograničene na 140 karaktera....