Početna » Fun » Hi-tech »

U gradu 22 lažne Eplove prodavnice

 
Detalji

Vlasnicima otkrivenih lažnih prodavnica naloženo je da prestanu da koriste logo druge kompanije, jer to nije dozvoljeno kineskim zakonima.

 
 

Kineske vlasti pronašle su samo u jednom gradu 22 prodavnice koje su pod lažnim logom Epla prodavale replike uređaja te američke kompanije kao da su originali.

Prvobitno je u istrazi otkriveno pet lažnih prodavnica sa Eplovim logom, a zatim je daljom utvrđeno da postoji još takvih prodavnica.
Policija je počela pretres u gradu Kunmingu pošto su se na internet pojavile fotografije replika Eplovih uređaja. Prvobitno je u istrazi otkriveno pet lažnih prodavnica sa Eplovim logom, a zatim je daljom utvrđeno da postoji još takvih prodavnica.

Do pokretanja istrage došlo je kada je jedan američki državljnin koji živi u Kunmingu, na svom blogu objavio kako je posetio jednu od takvih prodavnica u kojoj prodaju navodne Eplove računare i drugu opremu.

Taj bloger opisao je kako se u lažnim kineskim prodavnicama koje je posetio trude da čak dekor i enterijer u potpunosti odgovara Eplovim radnjama u svetu.

Zaposleni u tim prodavnicama nosili su majice sa Eplovim logom, kako to inače nose zaposleni te kompanije u pravim prodavnicama. Istragom je utvrđeno da je čak i samo osoblje u pojedinim radnjama verovalo da radi u pravoj Eplovoj prodavnici.

Kako je taj tekst na internetu stekao brzo popularnost, kineske vlasti primorane su da nešto preduzmu.

Nije poznato da li će vlasnici tih prodavnica biti kažnjeni zbog prodaje lažnih proizvoda. Lokalne vlasti navode da će posle ovog slučaja pojačati nadzor tržišta, kao i da će uspostaviti posebnu telefonsku liniju na koju će svi oštećeni moći da se jave. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

U gradu 22 lažne Eplove prodavnice

Kineske vlasti pronašle su samo u jednom gradu 22 prodavnice koje su pod lažnim logom Epla prodavale replike uređaja te am...

Sport u Kini

U okviru program Prozor Šangaja Biblioteka Doma kulture Studentski grad organizuje izložbu fotografija....

Zašto još nema iPhona 4 u beloj boji?

iPhone 4 u beloj boji, najavljen za kraj jula, nije se pojavio. Iz kompanije "Epl" (Apple) kažu da je razlog odlaganja "dale...