Početna » Fun » Hi-tech »

Mobilni telefon izaziva RAK!

 
Mobilni telefon izaziva RAK!
Hi-tech | dodato 02.06.2011.
Detalji

Ne koristite bežični „hends fri“, jer je potvrđeno da oni povećavaju nivo zračenja.

 
 

Svetska zdravstvena organizacija upozorava.

Smanjite priču!
Vlasnici mobilnih telefona moraju da ograniče upotrebu svojih „ljubimaca“, apelovala je Svetska zdravstvena organizacija (SZO), nakon objavljivanja izveštaja da njihovo korišćenje može da izazove rak!

Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC), koja je ogranak SZO, u izveštaju navodi da „razmatranje svih raspoloživih naučnih dokaza sugeriše da bi mobilne trebalo klasifikovati kao potencijalno kancerogene“. U najobimnijem istraživanju na ovu temu do sada je učestvovao 21 stručnjak iz 14 zemalja.

Eksperti su utvrdili da postoji direktna veza između dobijanja kancera i elektromagnetnog zračenja mobilnih telefona, mikrotalasnih rerni i radara!

SZO će rezultate istraživanja uputiti zdravstvenim agencijama i ministarstvima zdravlja, koje će zatim na osnovu toga izdati preporuke za korišćenje mobilnih telefona.

IARC je mobilne telefone svrstala u kategoriju 2B, što znači da je moguće da su kancerogeni. U istoj kategoriji su još supstance koje sadrže pesticide DDT i izduvne gasove.

„Mi smo dokazali da se u delu mozga najbližem anteni pojačava metabolizam glukoze. Studija pokazuje da je ljudski mozak osetljiv na izloženost elektromagnetnom zračenju mobilnih telefona“, rekla je doktorka Dora Volkov.

Američka asocijacija bežične telefonije (CTIA) dovela je u pitanje validnost izveštaja, navodeći da je SZO u prošlosti tvrdio, na primer, da su meso, kofein i turšija potencijalni uzročnici raka.


OBAVEZNO

- Držite mobilni u torbi, nikako blizu tela. Muškarci rizikuju smanjenje broja spermatozoida za trećinu ako ga drže u džepu
- Pošaljite SMS ili imejl, tako ćete telefon držati dalje od sebe
- Koristite slušalice, tako se smanjuje nivo zračenje za 98 procenata
- Ne hodajte dok razgovarate! Ako ste u pokretu, telefon zrači više kako se veza ne bi prekinula
- Pri pozivima držite telefon dalje od glave i na ekranu proveravajte da li je veza uspostavljena. Telefoni više zrače kada uspostavljaju vezu
- Koristite jednostavnije telefone, savremeni aparati imaju jaču bateriju, a samim tim i veće zračenje.


NIKADA

- Nemojte dugo pričati. Razgovor od dva minuta menja prirodne aktivnosti u mozgu u dužini od četiri sata
- Ne koristite bežični „hends fri“, jer je potvrđeno da oni povećavaju nivo zračenja
- Nemojte deci dozvoljavati da bez ograničenja koriste mobilni. Moždana kora kod mladih je tanja
- Ne telefonirajte ako imate loš signal, odnosno ako imate samo jednu crtu, tada telefon više da zrači kako bi se veza uspostavila
- Ne telefonirajte u zatvorenim prostorijama, kao što su liftovi i automobili. Takva okruženja imaju osobinu Faradejevog kaveza, to jest blokiraju zračenje unutar njih samih.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Čekaj, poslaću ti SMS!

Američka tinejdžerka poslala je više od 14.000 SMS poruka za mesec dana, neke od njih čak i drugaricama koje su sedele po...

Samsung Omnia Pro B7610

Do sada su Samsung Omnia telefone krasili prostrani ekrani i multimedija....

Račun "zna" s kim te vara

Zahvaljujući detaljnom telefonskom računu muž jedne Kanađanke je otkrio da ga ona vara....