Početna » Fun » Hi-tech »

Android telefoni se najbolje prodaju

 
Detalji

RIM je potisnut na drugo mesto sa tržišnim udelom od 30,4 odsto, a potom sledi Apple sa 24,7 odsto, Microsoft sa 8,0 odsto.

 
 

U poslednjem kvartalu u Americi su se najbolje prodavali telefoni sa Android operativnim sistemom.

Android telefomni su prvi put zauzeli prvo mesto u SAD-u sa tržišnim udelom od 31,2 odsto tokom tromesečja od novembra do januara.
Prodaja smartphone modela koji rade pod Android operativnim sistemom kompanije Google u Americi je prestigla BlackBerry kompanije Research in Motion (RIM), pokazali su rezultati analize istraživačke kompanije comScore.

Android telefomni su prvi put zauzeli prvo mesto u SAD-u sa tržišnim udelom od 31,2 odsto tokom tromesečja od novembra do januara, objavio je comScore, specijalizovan za istraživanja vezana za oblast Interneta.

RIM je potisnut na drugo mesto sa tržišnim udelom od 30,4 odsto, a potom sledi Apple sa 24,7 odsto, Microsoft sa 8,0 odsto i Palm sa 3,2 odsto, prenela je agencija AFP.

Prema podacima kompanije comScore, krajem januara je 234 miliona Amerikanaca posedovalo neki od uređaja za mobilnu komunikaciju, a među njima je 65,8 miliona imalo neki od multifunkcionalnih telefona.


(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Pazite šta stavljate na FB profil

Vodite računa šta vaš profil na društvenoj mreži govori o vama, da ne biste morali da pribegavate ekstremnim merama kao ...

Zašto je BlackBerry "poludeo"

Ako i tvoj BlackBerry ne radi baš najbolje, znaj da nisi jedini. Probleme sa slanjem i primanjem poruka i mejlova od ponedel...

Koji vam uređaj treba?

Laptop, netbook, od 10, 15, 17 inča, gigabajti, gigaherci... Za prosečnog kupci koji je krenuo po svoj prvi laptop previše...