Početna » Fun » Hi-tech »

Kamere nad Beogradom

 
Kamere nad Beogradom
Hi-tech | dodato 14.03.2011.
Detalji

connect Srbija -
licencno izdanje najvećeg evropskog časopisa za telekomunikacije

Izdavač: PC Press d.o.o.

Kompletan tekst možete pročitati u drugom broju connect-a

 
 

Nema tog vozača u prestonici koji ne bi voleo da zna iza kog ugla ga čeka gužva.

Kamere prenose saobraćajnu situaciju u Beogradu u realnom vremenu preko Interneta i to besplatno.
Nema tog vozača u prestonici koji ne bi voleo da zna iza kog ugla ga čeka gužva ili na kom je od malobrojnih mostova manji sudar izazvao ogroman zastoj i napravio kilometarsku kolonu.

Kamere Naxi radija prenose saobraćajnu situaciju u Beogradu u realnom vremenu preko Interneta i to besplatno.

Ruku na srce – ideja uopšte nije nova. Saobraćajne gužve u prestonici su već više godina naša svakodnevica i do sada je bilo više pokušaja da se ovaj problem umanji davanjem pravovremenih informacija o stanju na ulicama kako bi vozači pokušali da izbegnu najgori krkljanac.

Popularne radio-stanice su i ranije izveštavale o stanju u saobraćaju, obično u saradnji sa taksi udruženjima, ali budući da je pitanje šta je to velika gužva krajnje subjektivno, a delom i zbog nesavesnosti i neažurnosti onih koji izveštavaju, takvo obaveštavanje se pokazalo kao prilično nepouzdano.

MTS je svojevremeno načinio zanimljiv potez, pružajući svojim mobilnim korisnicima pogled s kamera instaliranih u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Da li zbog toga što je slika bila prilično slabog kvaliteta ili što su pojedine kamere često bile nedostupne, tek ovaj servis nije stekao veliku popularnost.

Nešto bolje rezultate videli smo kada su pojedine TV stanice počele da prikazuju sliku sa istih ovih kamera (doduše, i dalje neobično slabog kvaliteta), a zatim i kada su neke TV kuće upotrebile sopstvene kamere da bi svojim gledaocima prenele kvalitetnu sliku stanja na ulicama prestonice.

Međutim, problem je što na televiziji sliku ulica ne možete da vidite uvek, već samo kada su na programu servisne informacije. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Koncert Mileta Kitića

Mile Kitić, jedna od najvećih zvezda savremene folk muzike, održaće veliki koncert u Beogradskoj areni 7. maja. Čovek ko...

Hotel ROYAL

Hotel "ROYAL" je najstariji u Beogradu i postoji od 1886 godine. U jednom periodu je nosio ime "Toplice". Nalazi se u centru ...

,,Dani vina’’ u Delta City-ju

Pero Art Centar u saradnji sa Delta City-jem organizuje ,,Dane vina’’...