Početna » Fun » Hi-tech »

Laptop koji "prati" pogled

 
Laptop koji
Hi-tech | dodato 09.03.2011.
Detalji

Iza ove tehnologije stoji švedska kompanija Tobii Technology Inc.

 
 

Da li ste nekad poželeli da imate "laserski" pogled? Prototip laptopa koji je Lenovo napravio u saradnji sa švedskom kompanijom Tobii Technology sada tu želju približava realnosti.

Ovaj model prati pogled korisnika i može da "shvati" u koju tačku na monitoru korisnik gleda.
Ovaj model prati pogled korisnika i može da "shvati" u koju tačku na monitoru korisnik gleda. To znači, između ostalog, da će igrice u kojima treba da pucate na neprijatelja postati mnogo zanimljivije.

Ali, ove nedelje izvršena je demonstracija novih mogućnosti na praktičnijem primeru: računar sam pomera tekst na ekranu jer "zna" kada je korisnik stigao do poslednjeg vidljivog reda, prenosi AP.

U budućnosti, može se očekivati da laptopovi nalik ovom pomeraju kursor miša tamo gde korisnik pogleda, a likovi iz igrice možda će nam ubuduće uzvraćati pogled.

Iza ove tehnologije stoji švedska kompanija Tobii Technology Inc.

Kako radi? Prema korisniku se usmeravaju dva nevidljiva zraka, a skrivene kamere onda prate odbljesak njegovih zenica. Nije bitno da li osoba nosi naočare ili ne, ali se podešavanja prilagođavaju svakom pojedinačnom korisniku.

Ipak, ne očekuje se da će ova tehnologija zameniti korišćenje miša, već će se uporedo sa njim sa ciljem da upotrebu kompjutera ubrza i olakša. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Bing prešišao Yahoo

Internet pretraživač Bing, koji je Microsoft predstavio maja 2009. godine, prvi put je zabeležio veći udeo na svetskom tr...

Skype uvodi reklame

Oglasi na Skype servisu će biti interaktivni, a korisnici će moći da ih razmenjuju i putem Facebooka i Twittera....

Kažnjavaju vozače koristeći fejsbuk

Građani Nju Delhija u Indiji odazvali su se u velikom broju na akciju koju je pre dva meseca pokrenula policija ovog grada d...