Početna » Fun » Hi-tech »

iPad 2 tanji i od iPhona

 
iPad 2 tanji i od iPhona
Hi-tech | dodato 09.03.2011.
Detalji

Modeli sa SIM karticom u SAD radiće na dve mreže: AT&T Inc i Verizonu, obe sa konekcijom 3G.

 
 

Američki proizvođač kompjutera i softvera "Epl" (Apple) predstavio je novu, unapređenu verziju tablet računara iPad i novu verziju mobilnog operativnog sistema iOS 4.3.

Pažnju novinara u San Francisku privuklo je i pojavljivanje izvršnog direktora "Epla" Stiva Džobsa, koji se leči od raka.
"Radilo smo na ovom proizvodu već neko vreme i ja jednostavno nisam želeo da propustim današnji događaj. Hvala vam što ste me primili", rekao je Džobs novinarima.

iPad 2, kako se i očekivalo, imaće dvostruko brži procesor A5 sa dva jezgra, dve kamere: jednu za snimanje fotografija, a drugu za video razgovore preko programa kao što je Skype. Kamera za video pozive snima u rezoluciji visokog kvaliteta (HD rezolucija) sa 30 frejmova u sekundi.

Novi iPad je sa svega 8,8 milimetara znatno tanji od prethodnog modela čija debljina je 13,4 milimetra. U tako tanak uređaj "Epl" je uspeo da 'spakuje' i port HDMI za povezivanje.

Džobs je novinarima rekao da je novi iPad čak tanji od popularnog "Eplovog" telefona iPhone, koji je važio za jedan od najtanjih mobilnih uređaja. Uprkos smanjenju, trajanje baterije sa jednim punjenjem od 10 sati je isto kao u prethodnoj generaciji.


VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=qQG0XfU-bFs&feature=player_embedded

Prodaja novog uređaja u SAD počinje 11. marta, a dve nedelje kasnije u još 26 zemalja, a potom, tokom godine, stiže i širom sveta.

Cena osnovne verzije uređaja u SAD biće 499 dolara, a najskuplje verzije, zavisno od količine memorije i da li ima SIM karticu, dostiže 829 dolara.


(Beta) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dokaz prevare na Internet aukciji

Izvesna Ana Stela, čije prezime nije saopšteno, dala je sebi oduška putem komentara o artiklima koje prodaje....

YouTube bez neprihvatljivih sadržaja

Internet sajt za razmenu video sadržaja "Jutjub" (YouTube) objavio je da uvodi novu funkciju "Sejfti mod" (Safety Mode), koj...

Deo najstarije Biblije dostupan na netu

Prvi fragment najstarije Biblije sveta, na Zapadu poznate kao „Kodeks Sinaitikus”, od četvrtka će biti dostupan na inte...