Početna » Fun » Hi-tech »

Nokia X3

 
Nokia X3
Hi-tech | dodato 18.08.2010.
 
 

Prvi model nove serije “Touch and Type” (dodirni i piši) Nokia X3, je ultra tanki telefon sa kombinacijom ekrana osetljivog na dodir i standardne tastature sa 12 tastera.

Nokia X3 osim kombinacije ekrana osetljivog na dodir i numeričke tastature, ima i veći ekran sa jasnim ikonicama, menijima i tekstom, i ključne tastere za slanje ili prekidanje poziva, kao i za ulazak u važne linkove poput muzike ili sms poruka.
U prodaji bi trebalo da se pojavi tokom trećeg kvartala, po ceni od približno 125 eura, bez taksi i poreza.

Inovacije nisu namenjene samo segmentu vrhunskih telefona, a Nokia X3 je odličan primer kako se nova vrednost može približiti korisnicima po prihvatljivoj ceni, kažu u kompaniji "Nokia".

Nokia X3 osim kombinacije ekrana osetljivog na dodir i numeričke tastature, ima i veći ekran sa jasnim ikonicama, menijima i tekstom, i ključne tastere za slanje ili prekidanje poziva, kao i za ulazak u važne linkove poput muzike ili sms poruka.

Tako je ovaj model, kaže proizvođač, idealan za pisanje i slanje SMS poruka, kao i za korišćenje soc-net mreže gde je potreban brz i čest unos teksta.

Takođe, pretraživanje interneta, podešavanja alarma, upravljanje aplikacijama za muziku i igre, lakše je i brže putem ekrana osetljivog na dodir.

Istraživanja koje sprovela kompanija Nokia je pokazalo da korisnici koji su kroz višegodišnje vežbanje postigli veštinu kucanja jednim prstom, držeći telefon u jednoj ruci, žele da zadrže tu funkciju kada pišu SMS poruke, na primer, ali i da ne ostanu bez pogodnosti koje pruža ekran osetljiv na dodir.

VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=zmqf_nktDag&feature=player_embedded

Sa elegantnim i modernim dizajnom, ovaj telefon je sa svojih 9,6 mm među najtanjim "Nokia" telefonima ikada i lako staje u torbu ili džep. Izgledom ga izdvaja i brušeni aluminijumski poklopac koji je dostupan u pet boja.

Uprkos svojoj veličini, Nokia X3 je bogata karakteristikama: 3G, WLAN, muzički plejer i FM radio, kamera od 5 mega piksela i 4X digitalnim zumom.

Na pojedinim tržištima novi telefon će biti dostupan i sa OviMusic Unlimited opcijom koja korisniku omogućava pristup gotovo neograničenom broju najnovijih muzičkih hitova koji se mogu čuvati na memorijskoj kartici od 16GB. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Mobilni koji prevodi na 6.000 jezika?

Gugl namerava da u novu generaciju mobilnih telefona ugradi poseban softver za prevođenje koji bi podržavao svih 6.000 jezi...

Android za početnike

Pitate se šta je Android i čemu li služi? Evo osnovnih informacija......

Udružili se Nokia i Yahoo

Proizvođač mobilnih telefona "Nokia" i internet pretraživač "Jahu" (Yahoo) sklopili su sporazum o saradnji u oblasti inte...