Početna » Fun » Hi-tech »

Trikovi za tehniku

 
Trikovi za tehniku
Hi-tech | dodato 11.08.2010.
Detalji

Što više tehničkih uređaja posedujete, to ste češće suočeni sa malim problemima. Za neke od njih postoje inovativna povoljna rešenja za koja ne znaju čak ni mnogi prodavci.

 
 

Televizor, mobilni telefon, navigacioni sistem, kamkorder, noutbuk, mini-linija…

Ako vaš mobilni telefon nema blutut, dovoljan je radio-adapter kao što je Belkin Bluetooth Music receiver.
Što više tehničkih uređaja posedujete, to ste češće suočeni sa malim problemima. Za neke od njih postoje inovativna povoljna rešenja za koja ne znaju čak ni mnogi prodavci. Želite li da se upoznate sa uređajima koje možete da kupite bez griže savesti? Mnogi od njih su neverovatno jeftini i pri tom veoma korisni. Upoznajte inovativni pribor koji rešava tehničke probleme.

Povezivanje televizora
Vaš novi televizor sa ravnim ekranom i video-projektor (beamer) čekaju da budu umreženi? Šifra glasi HDMI, jer samo digitalna veza obezbeđuje najbolji kvalitet slike. Obični HDMI kablovi su, međutim, u delu koji se ubacuje u utičnicu toliko kabasti da ponekad predstavljaju smetnju prilikom instaliranja. Pre nego što se iznervirate zbog pokidanog kabla ili iskrivljenog HDMI utikača, kupite HDMI ugaoni adapter ili HDMI kabl sa ugaonim utikačima.

Predlog: HDMI razvodnik/prekidač
Sve više AV (audio-video) uređaja imaju HDMI utičnice - pa je nedostatak prostora čest problem. U takvim slučajevima pomoć nude HDMI razvodnici (jedan ulaz, više izlaza) i HDMI prekidači (više ulaza, jedan izlaz). Ako ne želite da imate razvodnik, odlično rešenje je kabl sa sklopivim utikačima koji mogu da se okreću, kao i rotirajući adapter utikača.

Zanimljiv uređaj: Vestern Digital WD TV Live HD Media Player
Ovaj uređaj za prenos podataka velikih tehničkih mogućnosti omogućava vam da gledate filmove i fotografije, kao i da slušate muziku.

Super zanimljiv uređaj: HDTV satelitski risiver: Technisat Digit HD8-S
Ovaj risiver posredstvom HDMI i YUV na televizoru sa ravnim ekranom prikazuje sliku visoke rezolucije. Prilikom testiranja ne samo da se odlično pokazao kada je reč o slici i tonu već je i veoma lak za rukovanje. Odlična oprema!

Slušanje muzike
Prodaja CD i MP3 plejera opada, jer mobilni telefoni i smartfoni sa ugrađenom MP3 funkcijom preuzimaju njihovu ulogu. Ali kako da slušate muziku preko stereo uređaja bežično? Pošto mnogi novi modeli mobilnih telefona imaju blutut, ovo možete da postignete kupovinom jeftinog blutut prijemnika. Jedini uslov je da vaša mini-linija ima audio ulaz.

Predlog: Blutut adapter za muzički stub
Koristite smartfon ili mobilni telefon kao plejer, a želite da emitujete muziku preko vašeg muzičkog stuba? Ako vaš mobilni telefon nema blutut, dovoljan je radio-adapter kao što je Belkin Bluetooth Music receiver.

Zanimljiv uređaj: Jak bas, mogućnost sklapanja… Koss PortaPro slušalice postoje od 1984. godine i, prema tvrdnjama proizvođača, spadaju u najprodavanije.

Super zanimljiv uređaj: Panasonik slušalice za MP3
Već su testirane, ali nisu izbačene na tržište. Za svega 13 evra, Panasonikove slušalice RP-HJE120 nude izvrsan kvalitet zvuka.

Struja „za poneti“
Baterije smartfona se zbog tehnike koja guta struju veoma brzo prazne. Rešenje nudi USB rezervna baterija.

Super zanimljiv uređaj: USB adapter za automobil
Iskoristite vreme koje provodite u kolima da napunite bateriju navigacionog uređaja, mobilnog telefona ili MP3 plejera. Zahvaljujući malim USB univerzalnim adapterima napajanje strujom je olakšano. Hama je čak proizvela adaptere sa dva utikača.Pogledaj i:

tv

,

mobilni

,

tehnika

,

hi tech

,

trikovi

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Oracle tužio Google

Oracle je pokrenuo sudski postupak protiv kompanije Google zbog navodnog kršenja prava na patente u razvoju operativnog sist...

Android - otključavanje pogledom

Blue Planet Apps će u sledeće dve nedelje predstaviti beta verziju BioLocka, aplikacije za biometrijsku zaštitu "pametnih"...

Odloženo lansiranje modela Nexus Prime

Južnokorejski Samsung odložio je predstavljanje svog novog smartphone modela Nexus Prime, u znak poštovanja prema Stivu D...