Početna » Fun » Hi-tech »

Apple predstavio novi MacPro

 
Apple predstavio novi MacPro
Hi-tech | dodato 09.08.2010.
Detalji

Novi modeli iz serije Mac Pro počeće da se prodaju u avgustu, po ceni od 2.500 dolara (model sa četvorojezgarnim procesorom) pa naviše.

 
 

Kompanija Apple je predstavila nove modele računara iz serije Mac Pro, koji imaju za 50 odsto bolje performanse u odnosu na prethodne modele.

Apple Mac Pro računari podržavaju tehnologije HT (Hyper Threading) - omogućava efikasnije izvršavanje nekoliko programa istovremeno i TB (Turbo Boost).
Novi računari iz serije Mac Pro imaju, između ostalog, dva Intel Xeon četvorojezgarna, ili šestojezgarna procesora, frekvencija od 2,66 do 3,33 gigaherca, 12 megabajta keš memorije trećeg nivoa, grafičku karticu Radeon HD 5770 kompanije ATI sa jednim gigabajtaom GDDR5 memorije, a opciono se može naručiti i kartica Radeon HD 5870, takođe sa jednim gigabajtom GDDR5 memorije.

Apple Mac Pro računari podržavaju tehnologije HT (Hyper Threading) - omogućava efikasnije izvršavanje nekoliko programa istovremeno i TB (Turbo Boost) - po potrebi povećava radnu frekvenciju pojedinih jezgara, ili ako nisu potrebna, u potpunosti ih gasi radi uštede električne energije.

Ovi kompjuteri omogućavaju da se u jedno od četiri posebna ležišta doda disk zasnovan na fleš memoriji SSD (Solid State Disk), kapaciteta od 512 gigabajta.

Novi modeli iz serije Mac Pro počeće da se prodaju u avgustu, po ceni od 2.500 dolara (model sa četvorojezgarnim procesorom) pa naviše.

(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Najpouzdaniji laptopovi

Najpouzdaniji laptopovi i dalje dolaze iz kompanija Asus, Toshiba i Sony, rezultat je istraživanja kompanije Sqare Trade....

iPad 2 već hakovan!

Nov tablet kompanije "Epl" (Apple) iPad 2, čija je prodaja počela prošlog vikenda, već je "hakovan". Novi uređaj "proval...

Uskoro PC u svim školama u Srbiji

Ministarstvo za telekomunkacije i informaciono društvo je počelo da sprovodi projekat "Digitalne škole", koji podrazumeva ...