Početna » Fun » Hi-tech »

Telekom Srbija i Cisco

 
Telekom Srbija i Cisco
Hi-tech | dodato 07.05.2008.
Detalji

 
 

Na konferenciji za novinare (8. maja u Beogradu), Telekom Srbija i Cisco Srbija su najavili da će Telekom Srbija instalirati četiri Cisco Telepresence rešenja u njihovim sedištima u Beogradu, Podgorici, Banja Luci i Kosovskoj Mitrovici.

Budućnost komunikacija su multimedijalni sadržaji koji će se kombinovati sa određenim virtuelnim konceptima kako bi krajnjim korisnicima bila simulirana neka realna životna situacija...
Telepresence je sistem koji omogućava održavanje sastanaka između poslovnih partnera koji se nalaze na različitim geografskim lokacijama simulirajući realnu situaciju i osećaj neposrednog prisustva udaljenih učesnika. Sistem se sastoji od posebne prostorije, elipsoidnog stola za kojim, na jednoj strain sede realni učesnici, a sa druge strane stola su plazme na kojima se verno prikazuju drugi učesnici sastanka.
Telekom Srbija je prvi operater u Jugoistočnoj Evropi koji nudi ovakav servis i koristiće ga za unapređenje poslovanja i povećanje efikasnosti u upravljanju svojim kompanijama u BiH i Crnoj Gori. Pored Telekoma Srbija svi zainteresovani poslovni korisnici biće u prilici da koriste pomenute sobe za svoje poslovne potrebe na komercijalnoj osnovi počev od septembra ove godine.
"Budućnost komunikacija su multimedijalni sadržaji koji će se kombinovati sa određenim virtuelnim konceptima kako bi krajnjim korisnicima bila simulirana neka realna životna situacija. Telekom Srbija je spreman za taj novi oblik komunikacija! Izabrali smo Cisco Telepresence tehnologiju, jer je to vrhunsko rešenje današnje video komunikacije, a mi razumemo benefite korišćenja ovakovog novog komunikacionog sistema. Takođe smo vrlo ponosni da pripadamo klubu najinovativnijih kompanija na svetu koje koriste Cisco Telepresence." – rekao je g. Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbije.
"Cilj nam je razvoj naše mreže telepresence tačaka na prostoru Jugoistočne Evrope. Planiramo da se povežemo i sa drugim svetskim operaterima kako bismo omogućili našim poslovnim korisnicima da korišćenjem Cisco Telepresence sistema brže i efikasnije stupe u kontakt sa partnerima kako iz zemlje tako i inostranstva." – izjavio je g. Saša Leković, direktor strategije i planiranja Telekoma Srbije.Pogledaj i:

telekom

,

cisco

,

cisko

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Smanjivanje emisije ugljen dioksida

Kompanija Cisco je objavila svoj plan da u naredne četiri godine smanji emisiju ugljen dioksida za 25 odsto. ...

Trezor koristi Cisko tehnologiju

Kompanija Cisco danas je objavila da je Uprava za trezor Ministarstva finansija Republike Srbije (Trezor) završila implement...

Xperia iz Sony Ericcsona

Kompanija Sony Ericcson lnajavila je novi model smart telefona po imenu Xperia X8....