Početna » Fun » Hi-tech »

“iPhone 4” kupilo 1,7 miliona ljudi

 
Detalji

Kompanija je prošle sedmice pustila iPhone 4 na tržišta Japana, Nemačke, Francuske, Britanije i SAD.

 
 

Američki proizvođač kompjutera Apple je za prva tri dana od puštanja u maloprodajnu mrežu prodao 1,7 miliona novih telefona iPhone 4.

Ima se, moze se...
"To je najuspešniji početak prodaje u istoriji kompanije Apple", saopštio je generalni direktor firme Stiv Džobs. On se istovremeno izvinio korisnicima koji prvih dana nisu mogli da kupe telefon, jer firma nije imala dovoljno zaliha.

Apple, međutim, nije precizirao da li cifra od 1,7 miliona obuhvata i ranije narudžbine preko Interneta i u prodavnicama, pre zvanične pojave u novog telefona maloprodajnim objektima.

Zbog velike potražnje, u nekim prodavnicama su svi primerci prodati za samo nekoliko sati, a ispred nekih su se napravili redovi.

Prema analitičarima, Apple ima problem sa obezbeđenjem sastavnih delova, posebno sa novim ekranima visoke rezolucije.

Apple je počeo da prodaje novi iPhone 4 samo u crnoj boji i naveo je da će proizvodnja modela u beloj biti zahtevnija nego što se prvobitno očekivalo, pa se oni neće pojaviti u prodaji pre kraja jula.

Kompanija je prošle sedmice pustila iPhone 4 na tržišta Japana, Nemačke, Francuske, Britanije i SAD. Novi model ima nekoliko poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju - raspolaže kvalitetnijim displejem i baterije mu traju duže nego kod prethodnika.

(Tanjug) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nokia N8 konkuriše iPhonu

"Nokia" je predstavila telefon koji bi trebalo "da se tuče" sa najnovijom verzijom "Epl" iPhona....

Zlatnik - Petrovac

Ovaj restoran već svojim spoljnim izgledom privlači posetioce. Kuhinja je glavni adut Zlatnika. Gastronomska iskustva iz ov...

Snima se rimejk "Na slovo, na slovo"

U planu je izrada 20 polučasovnih epizoda, a premijera bi trebalo da bude početkom novembra....