Početna » Fun » Hi-tech »

Sve više "klonova" iPad-a

 
Sve više
Hi-tech | dodato 03.06.2010.
Detalji

Kompjuter nazvan Wind Pad, pokretaće Intel Atom procesor, a biće kompatibilan sa bežičnom mrežom Wi-Fi i 3G.

 
 

Uspeh kompanije Apple, koja je za manje od dva meseca prodala oko dva miliona tablet (mini-prenosivih) računara iPad.

Ko uči znaće, ko krade imaće (al zamalo).
Uspeh kompanije Apple, koja je za manje od dva meseca prodala oko dva miliona tablet (mini-prenosivih) računara iPad, ne ostavlja ravnodušnim konkurente, pre svega Asus, Acer, Dell i MSI, koji su već najavili planove proizvodnje svojih tabličnih kompjutera.

Uoči otvaranja sajma ICT tehnologije u Tajpeju, tajvanska kompanija Asus je objavila planove proizvodnje novog uređaja sa nazivom Eee Pad, koji se može smatrati iPad klonom.

Novi kompjuter sa senzorskim ekranom radiće sa Intelovim procesorom core i operativnim sistemom Windows 7. Početak prodaje Eee Pada planiran je za prvi kvartal iduće godine.

Jedna od prednosti Eee Pada nad iPadom, pored niže cene biće i podrška za Adobe Flash, koji je neophodan za pristup brojnim Internet sajtovima.

Druga tajvanska kompanija Acer prošle nedelje je najavila da planira početak prodaje svojih tabličnih računara u oktobru.

Američka firma Dell, broj tri na svetskoj listi proizvođača personalnih kompjutera, razvija model tabličnog računara sa ekranom od pet inča (12,7 cm).

Oba ova računara će raditi sa operativnim sistemom Android, koji je kompanija Google usavršila za smartfone.

Tajvanska kompanija MSI, orijentisana uglavnom na proizvodnju matičnih ploča, takođe je najavila novi model tabličnog računara sa Windows 7 operativnim sistemom, koji će se prodavati po ceni od 499 dolara od četvrtog kvartala ove godine.

Kompjuter nazvan Wind Pad, pokretaće Intel Atom procesor, a biće kompatibilan sa bežičnom mrežom Wi-Fi i 3G.

Sem toga, MSI je objavio da planira usavršavanje tabličnog računara na bazi Androida koji će se prodavati po istoj ceni.

Analitičari istraživačke firme IDC smatraju da će inovatorski prilaz kompanije Apple omogućiti svetskom kompjuterskom sektoru da poveća isporuke tabličnih kompjutera na 398 miliona, odnosno šest puta, već do 2014. godine, a u tom periodu prodaja iPad uređaja će se uvećati do 46 miliona, sa 7,6 miliona ove godine.

Eksperti u proseku očekuju prodaju oko pet miliona iPad uređaja ove godine, tako da će uspeh ostalih proizvođača sličnih tabličnih uređaja zavisiti isključivo od toga koliko poboljšanja i novih opcija oni nude u odnosu na iPad. (Tanjug) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Appleov strah od Samsunga

Već sad se čuju priče kako je odlazak Stiva Džobsa naterao čelništvo Applea na nerazumne poteze i premda će Apple suds...

BlackBerry "curi" na sve strane

Informacije o dva nova modela Blackberry telefona "procurile" su na Internetu, zasluge za to pripadaju sajtu TheStreet.com...

Kvar dovodi do stresa

Kada dobro funkcionišu, računari su fantastični....