Početna » Fun » Hi-tech »

Udružili se Nokia i Yahoo

 
Udružili se Nokia i Yahoo
Hi-tech | dodato 02.06.2010.
Detalji

Prema novom sporazumu, "Jahu" će postati ekskluzivni davalac i-mejl usluga "Nokiji".

 
 

Proizvođač mobilnih telefona "Nokia" i internet pretraživač "Jahu" (Yahoo) sklopili su sporazum o saradnji u oblasti internet usluga.

Najbolji medju najboljima!
Finski proizvođač mobilnih telefona "Nokia" i američki internet pretraživač "Jahu" (Yahoo) sklopili su sporazum o saradnji u oblasti internet usluga, koji uključuje mape i elektronsku poštu.

Dve kompanije na taj način nameravaju da se efikasnije bore sa novim konkurentima na bežičnom telekomunikacijskom tržištu.

Uloga mobilnih usluga i softvera se znatno povećala od kada su "Epl" (Apple) i "Gugl" (Google) stupili na to tržište i "prisilili" proizvođače mobilnih telefona, kao što su "Samsung" i "Nokia" da prošire svoju ponudu.

"Nokia" je tokom nekoliko godina uložila više od 10 milijardi dolara (8,09 milijardi evra), da bi postigla konkurentnost u novoj oblasti. Za sada je njihova ponuda internet usluga, koje idu od preuzimanja muzike do i-mejla, uspela da privuče malo korisnika koji plaćaju.

"To je dublja saradnja nego što su mnogi očekivali", tvrdi analitičar firme "MKM Partners" Tero Kuitinen. "Može da pomogne da se prošire usluge 'Nokie' u oblasti elektronske pošte i govornih usluga na tržištima u razvoju, na kojima ima dobru prođu."

Prema novom sporazumu, "Jahu" će postati ekskluzivni davalac i-mejl usluga "Nokiji", a "Nokia" će jedina obezbeđivati mape i navigaciju za "Jahu". (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Prvi letnji bioskop na otvorenom

Distributerska kuća TUCK, u saradnji sa svojim partnerima, obezbediće filmove svih žanrova, namenjene
svim uzrastima...

YouTube video klipovi i do 15 minuta

Najpopularniji sajt za video materijale YouTube omogućio je korisnicima da ubuduće postavljaju snimke u trajanju do 15 minu...

Google Instant Preview

Google je lansirao novu opciju Instant Preview za svoju pretraživačku uslugu Google Instant, koja omogućava pregled sadrž...