Početna » Fun » Hi-tech »

Udružili se Nokia i Yahoo

 
Udružili se Nokia i Yahoo
Hi-tech | dodato 02.06.2010.
Detalji

Prema novom sporazumu, "Jahu" će postati ekskluzivni davalac i-mejl usluga "Nokiji".

 
 

Proizvođač mobilnih telefona "Nokia" i internet pretraživač "Jahu" (Yahoo) sklopili su sporazum o saradnji u oblasti internet usluga.

Najbolji medju najboljima!
Finski proizvođač mobilnih telefona "Nokia" i američki internet pretraživač "Jahu" (Yahoo) sklopili su sporazum o saradnji u oblasti internet usluga, koji uključuje mape i elektronsku poštu.

Dve kompanije na taj način nameravaju da se efikasnije bore sa novim konkurentima na bežičnom telekomunikacijskom tržištu.

Uloga mobilnih usluga i softvera se znatno povećala od kada su "Epl" (Apple) i "Gugl" (Google) stupili na to tržište i "prisilili" proizvođače mobilnih telefona, kao što su "Samsung" i "Nokia" da prošire svoju ponudu.

"Nokia" je tokom nekoliko godina uložila više od 10 milijardi dolara (8,09 milijardi evra), da bi postigla konkurentnost u novoj oblasti. Za sada je njihova ponuda internet usluga, koje idu od preuzimanja muzike do i-mejla, uspela da privuče malo korisnika koji plaćaju.

"To je dublja saradnja nego što su mnogi očekivali", tvrdi analitičar firme "MKM Partners" Tero Kuitinen. "Može da pomogne da se prošire usluge 'Nokie' u oblasti elektronske pošte i govornih usluga na tržištima u razvoju, na kojima ima dobru prođu."

Prema novom sporazumu, "Jahu" će postati ekskluzivni davalac i-mejl usluga "Nokiji", a "Nokia" će jedina obezbeđivati mape i navigaciju za "Jahu". (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Opel Insignia sa najmodernijim IntelliLux LED® Pixel svetlima
Nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Facebook ima pola milijarde korisnika!

Društvena mreža Facebook dostigla je cifru od 500 miliona korisnika, saopštila je ta kompanija u sredu....

CeBIT 2011 zadovoljio očekivanja

Na upravo završenom informatičkom sajmu CeBIT 2011 održanom u Hanoveru, bilo je ukupno 339.000 posetilaca iz 90 zemalja, k...

Film Majkla Mura besplatno na Internetu

"Slacker uprising" je ime najnovijeg filma režisera poznatog po dokumentarnim filmovima koji kritikuju američki pravosudni ...