Početna » Fun » Hi-tech »

Udružili se Nokia i Yahoo

 
Udružili se Nokia i Yahoo
Hi-tech | dodato 02.06.2010.
Detalji

Prema novom sporazumu, "Jahu" će postati ekskluzivni davalac i-mejl usluga "Nokiji".

 
 

Proizvođač mobilnih telefona "Nokia" i internet pretraživač "Jahu" (Yahoo) sklopili su sporazum o saradnji u oblasti internet usluga.

Najbolji medju najboljima!
Finski proizvođač mobilnih telefona "Nokia" i američki internet pretraživač "Jahu" (Yahoo) sklopili su sporazum o saradnji u oblasti internet usluga, koji uključuje mape i elektronsku poštu.

Dve kompanije na taj način nameravaju da se efikasnije bore sa novim konkurentima na bežičnom telekomunikacijskom tržištu.

Uloga mobilnih usluga i softvera se znatno povećala od kada su "Epl" (Apple) i "Gugl" (Google) stupili na to tržište i "prisilili" proizvođače mobilnih telefona, kao što su "Samsung" i "Nokia" da prošire svoju ponudu.

"Nokia" je tokom nekoliko godina uložila više od 10 milijardi dolara (8,09 milijardi evra), da bi postigla konkurentnost u novoj oblasti. Za sada je njihova ponuda internet usluga, koje idu od preuzimanja muzike do i-mejla, uspela da privuče malo korisnika koji plaćaju.

"To je dublja saradnja nego što su mnogi očekivali", tvrdi analitičar firme "MKM Partners" Tero Kuitinen. "Može da pomogne da se prošire usluge 'Nokie' u oblasti elektronske pošte i govornih usluga na tržištima u razvoju, na kojima ima dobru prođu."

Prema novom sporazumu, "Jahu" će postati ekskluzivni davalac i-mejl usluga "Nokiji", a "Nokia" će jedina obezbeđivati mape i navigaciju za "Jahu". (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Iran zabranio "Gmail"

"Gugl" je objavio da su ga korisnici u Iranu upozorili da imaju probleme u pristupu "Gmailu", iako nije registrovan nikakv te...

Twitter slavi peti rođendan

Prva poruka na Twitteru, poslata je na današnji dan pre pet godina. Web sajt koji je napravio revoluciju u komunikaciji na I...

Mango - novi Windows Phone

Microsoft je predstavio novu verziju svog operativnog sistema Windows Phone pod nazivom Mango....