Početna » Fun » Hi-tech »

Prodaje se preko 65.000

 
Prodaje se preko 65.000
Hi-tech | dodato 19.05.2010.
Detalji

On kaže da su u kompaniji Google potpuno zadovoljni što mogu Android da dele sa drugima.

 
 

Više od 65.000 uređaja koji rade pod Android operativnim sistemom proda se svakog dana u svetu, kaže Erik Šmit, izvršni direktor kompanije Google.

Google = Android
Šmit ističe da je za ovakav uspeh odgovorna strategija otvorene platforme koja je najveći rival trenutno vladajućem zatvorenom sistemu kompanije Apple.

"Naša strategija je dosta drugačija od ostalih koje su prisutne na tržištu. Google licencira kod za Android potpuno besplatno i prilično revolucionarno, potpuno je otvoren. Ako naši rivali za nešto kažu 'ne', mi kažemo 'da'. I to daovodi do uspeha", ističe Šmit.

On kaže da su u kompaniji Google potpuno zadovoljni što mogu Android da dele sa drugima, da ga zajedno razvijaju i unapređuju njegove funkcije i usluge.

Predviđa se da će u narednih desetak godina, sa razvojem tržišta pametnih telefona, ovaj operativni sistem otvorenog koda dospeti na prvo ili drugo mesto na tržištu, kada je u pitanju prodaja uređaja koji rade pod njim. (FoNet) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ko ima iPhone, ima i seks

Niste zadovoljni svojim seksualnim životom? Možda je vreme da kupite iPhone......

Google digitalizuje stare novine

Po svemu sudeći, kompanija Google uskoro će omogućiti svim posetiocima interneta da zakorače u zanimljivu prošlost i pod...

LG Optimus Pad

Tablet Optimus Pad radi na Android 3.0 platformi, pokreće ga Dual Core procesor, a ima i kameru koja omogućava snimanje 3D ...