Početna » Fun » Hi-tech »

"Prirodno je voleti tehniku"

 
Hi-tech | dodato 08.05.2010.
Detalji

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova, vena pojedinačne dnevne ulaznice za posetioce iznosi 500 dinara.

 
 

Više od 700 izlagača iz 23 zemlje sveta prikazaće nove tehnologije iz svih oblasti nauke, tehnike i privrednog života.

Od 11. do 15. maja
Međunarodni sajam tehnike i tehnoloških dostignuća biće održan na Beogradskom sajmu od 11. do 15. maja. Više od 700 izlagača iz 23 zemlje sveta prikazaće nove tehnologije iz svih oblasti nauke, tehnike i privrednog života.

Na 54. Sajmu tehnike učestvovaće izlagači iz Nemačke, Slovenije, Češke, Mađarske, Austrije, Hrvatske... koji će pod sloganom "Prirodno je voleti tehniku", predstaviti preko 140 tehnoloških noviteta, najavčljeno je u sreu na konferenciji za novinare održanoj na Beogradskom sajmu.

Većina inostranih izlagača pojaviće se sa eksponatima koji se ne proizvode u našoj zemlji, a mnogi domaći izlagači predstaviće proizvode i tehnologije koji predstavljaju zamenu za uvozne.

Specijalne "nacionalne izložbe" organizovaće Češka i Rusija, dok će Privredna komora Luksemburga i nemačka kompanija "Handwerk" prvi put u našoj zemlji predstaviti projekat International Matchmaking Event b2fair. Reč je o softveru pomoću koga je moguće brzo i efikasno organizovati bilateralne susrete izlagača i posetilaca na sajamskim manifestacijama.

Najvažniji deo sajma - komjuterski integrisana fabrika 21. veka "Integra" biće održana u Hali jedan, dok će u hali dva biti predstavljeni noviteti iz oblasti elektroenergetike, industrijske i energetske elektronike i rasvete.

U Hali četiri biće izloženi uređaji iz oblasti grejanja, hlađenja i klimatizacije, a u Hali tri biće organizovane nacionalne izložbe Rusije, Češke, Slovačke, nemačke regije Hesen, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a organizovano će se predstaviti i mala preduzeća regiona Valjeva.

U okviru nacionalne izložbe Češke, u projektu predstavljanja zaštitnih radionica koje zapošljavaju invalide, na Sajamu će biti izgrađen bazen od plastike, a zatim poklonjen jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Privredna komora Srbije organizovaće 11. maja biznis forum Slovačke i Srbije, a 12. maja će biti održan i tradicionalni stručni skup "Informatika", u organizaciji Društva za informatiku Srbije.

Savez pronalazača organizovaće 14. maja tribinu o intelektualnoj svojini.

Posetioce sajma dočekaće stari poznanik - domaći robot novosadske kompanije ICM, koji je prošle godine pržio kobasice, pretprošle točio pivo, a sada će posetiocima pokazati svoje umeće u bacanju teniske loptice.

Na Sajmu će tradicionalno biti dodeljene i nagrade i priznanja "Korak u budućnost", a njihov izbor vršiće eminentni profesori sa tehničkih fakulteta.

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova, vena pojedinačne dnevne ulaznice za posetioce iznosi 500 dinara, grupne posete su 350 dinara, a učenici i studenti stručnih škola i fakulteta, uz overen spisak, imaju besplatan ulaz. (Fonet) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Osama - Kasaba u Njujorku
Živopisna i ekspresivna priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i ratu u formi romana......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Passionately peaceful

Izložba fotografija...

OFK BGD pobednik NIKE PREMIER kupa

Pioniri fudbalskog kluba OFK Beograd pobednici su ovogodišnjeg izdanja Nike Premier kupa! Posle uzbudljivog finala i minimal...