Početna » Fun » Hi-tech »

20 dolara od svakog HTC-a

 
20 dolara od svakog HTC-a
Hi-tech | dodato 02.05.2010.
Detalji

"Majkrosoft" planira slične prostupke i protiv drugih proizvođača "pametnih" telefona, među kojima su i "Motorola" i "Samsung".

 
 

Pristala da plaća novčanu nadoknadu američkoj softverskoj kompaniji "Majkrosoft" (Microsoft).

Bil Gejts osnivac Microsoft-a.
Tajvanska informatička kompanija HTC (High Tech Computer Corporation) je, kako bi izbegla novi sudski proces, pristala da plaća novčanu nadoknadu američkoj softverskoj kompaniji "Majkrosoft" (Microsoft).

Tajvanska informatička kompanija HTC (High Tech Computer Corporation) je, kako bi izbegla novi sudski proces, pristala da plaća novčanu nadoknadu američkoj softverskoj kompaniji "Majkrosoft" (Microsoft).

"Majkrosoft", naime, smatra da HTC koristi neke njihove patente kako bi razvijala "pametne" telefone pod "Guglovim" operativnim sistemom otvorenog koda "Android" kao što su "dizajer" (Desire), "hirou" (Hero) i "neksus jedan" (Nexus One).

"Majkrosoft", međutim, nije precizirao na koje se njegove tehnologije odnosi to kršenje patenata.

HTC, koji je već u pravnom "ratu" i protiv "Epla", koji ga optužuje za kršenje više njegovih patenata koji su u vezi sa tehnologijama koje on primenjuje u svom čuvenom mobilnom telefonu iPhone, nije hteo da rizikuje i bude suočen sa novim procesom za kršenje patenata koji bi pokrenuo "Majkrosoft".

Tajvanska kompanija je zato prihvatila da plati između 20 i 40 dolara po "Majkrosoftovoj" licenci korišćenoj za svaki "pametan" telefon koji proizvodi.

Da HTC nije prihvatio da sporazumno reši taj konflikt, "Majkrosoft", koji je dugogodišnji poslovni partner tajvanske kompanije, ne bi oklevao da protiv njega pokrene sudski proces, prenela su francuska elektronska glasila. (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Klaustrofobična komedija
Klaustrofobična komedija napisana je 1986. a praizvedbu je imala 6.11. 1987. u režiji Dušana Kovačevića......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Office 2010 i SharePoint 2010

Kancelarija Microsofta objavila da su Microsoft Office 2010 i Microsoft SharePoint 2010 dostupni za poslovne korisnike u Srbi...

"Versaće" telefon

Modna kuća "Versaće" lansirala je luksuzni multimedijalni uređaj osetljiv na dodir....

Samsung predstavlja Saru Cang

Kompanija Samsung Electronics omogućila je održavanje koncerta najpoznatije violinistkinje korejskog porekla, Sare Čang (S...