Početna » Fun » Hi-tech »

20 dolara od svakog HTC-a

 
20 dolara od svakog HTC-a
Hi-tech | dodato 02.05.2010.
Detalji

"Majkrosoft" planira slične prostupke i protiv drugih proizvođača "pametnih" telefona, među kojima su i "Motorola" i "Samsung".

 
 

Pristala da plaća novčanu nadoknadu američkoj softverskoj kompaniji "Majkrosoft" (Microsoft).

Bil Gejts osnivac Microsoft-a.
Tajvanska informatička kompanija HTC (High Tech Computer Corporation) je, kako bi izbegla novi sudski proces, pristala da plaća novčanu nadoknadu američkoj softverskoj kompaniji "Majkrosoft" (Microsoft).

Tajvanska informatička kompanija HTC (High Tech Computer Corporation) je, kako bi izbegla novi sudski proces, pristala da plaća novčanu nadoknadu američkoj softverskoj kompaniji "Majkrosoft" (Microsoft).

"Majkrosoft", naime, smatra da HTC koristi neke njihove patente kako bi razvijala "pametne" telefone pod "Guglovim" operativnim sistemom otvorenog koda "Android" kao što su "dizajer" (Desire), "hirou" (Hero) i "neksus jedan" (Nexus One).

"Majkrosoft", međutim, nije precizirao na koje se njegove tehnologije odnosi to kršenje patenata.

HTC, koji je već u pravnom "ratu" i protiv "Epla", koji ga optužuje za kršenje više njegovih patenata koji su u vezi sa tehnologijama koje on primenjuje u svom čuvenom mobilnom telefonu iPhone, nije hteo da rizikuje i bude suočen sa novim procesom za kršenje patenata koji bi pokrenuo "Majkrosoft".

Tajvanska kompanija je zato prihvatila da plati između 20 i 40 dolara po "Majkrosoftovoj" licenci korišćenoj za svaki "pametan" telefon koji proizvodi.

Da HTC nije prihvatio da sporazumno reši taj konflikt, "Majkrosoft", koji je dugogodišnji poslovni partner tajvanske kompanije, ne bi oklevao da protiv njega pokrene sudski proces, prenela su francuska elektronska glasila. (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Samsung "Blue Earth" telefon

Pod sloganom: “San Plave Planete: Eko-život sa Samsung mobile-om”, Samsung još jednom potvrđuje svoju posvećenost za...

Novi "prodavac" Apple proizvoda

Iz kompanije Apple su najavili nov sistem za prezentaciju proizvoda, a povodom obeležavanja deset godina od otvaranja svoje ...

Microsoft predstavio tablet Surface

Glasine su bile tačne, Microsoft je predstavio svoj tablet pod nazivom Surface....