Početna » Fun » Hi-tech »

Nokia 1100 za sajberkriminal

 
Nokia 1100 za sajberkriminal
Hi-tech | dodato 30.04.2010.
Detalji

U hakovanju, navodno, prednjače ruske i rumunske sajberbande.

 
 

Jedan od najpopularnijih Nokia telefona u istoriji, model 1100, postao je, zbog serijske greške.

Oruđe za novu vrstu hi-tech prevara.
Korisnici Internet bankarstva, pozivaju se ovih dana na oprez, jer su se pojavili hakeri koji, zahvaljujući serijskoj grešci u jednom od najpopularnijih mobilnih telefona kompanije Niokia, mogu da "uđu" u njihove račune.

Jedan od najpopularnijih Nokia telefona u istoriji, model 1100, postao je, zbog te serijske greške, oruđe za novu vrstu hi-tech prevara.

Hakovanim uređajem prevaratni mogu preuzimati podatke koje banke šalju svojim klijentima, njihove kodove i PIN-ove. Takvim uređajem haker zapravo "glumi" telefon klijenta neke banke i umesto njega prima vredne informacije.

S druge strane, vlasnici kultnog telefona, ako ga još imaju negde u fijoci, navodno mogu širom Evrope odlično da zarade na prodaji. Nemački mediji izveštavaju da su nekima za telefon putem Internet foruma nudili i do vrtoglavih 30.000 dolara za uređaj.

U sedištu Nokie zasad ćute, jer je model 1100 u svetu prodat u 200 miliona primeraka, što je rekordna prodaja. Ne zna se koliko ih je sa softverskom greškom, jer su ti modeli proizvođeni samo u fabrici finske kompanije u nemačkom gradu Bohumu. (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Menjam mobilni za porše

Mladić iz Kalifornije sa 17 godina postao ponosni vlasnik automobila porše bokster, a sve zahvaljujući starom mobilnom tel...

Android telefoni se najbolje prodaju

U poslednjem kvartalu u Americi su se najbolje prodavali telefoni sa Android operativnim sistemom....

Najlakši smartfon - Dell Aero

Kompanija Dell najavila je smartphone uređaj koji radi pod Android operativnim sistemom, a nosi naziv Aero....