Početna » Fun » Hi-tech »

4,7 milijardi mobilnih pretplatnika

 
Detalji

Kina u proseku dobija devet miliona novih pretplatnika mobilne telefonije mesečno.

 
 

Globalno tržište mobilne telefonije dobilo je u poslednjem kvartalu 2009. još gotovo 200 miliona pretplatnika.

73 % novih pretplatnika odlučilo se za "pripejd" (prepaid).
Globalno tržište mobilne telefonije dobilo je u poslednjem kvartalu 2009. još gotovo 200 miliona pretplatnika pa je njihov broj na kraju te godine dostigao 4,7 milijardi, pokazuje novo istraživanje.

Najviše mobilnih pretplatnika je u azijsko-pacifičkom regionu - 2,1 milijarda, najviše zahvaljujući snažnom rastu u Indiji i Kini, navodi se u kvartalnom izveštaju "Vajrles intelidžens" (Wireless Intelligence), dela GSM Media.

U poslednjem tromesečju 2009. svet je dobio 192,8 miliona mobilnih pretplatnika, što predstavlja rast od 16 odsto na godišnjem i četiri na kvartalnom nivou. Pri tome se 73 odsto novih pretplatnika iz poslednjeg kvartala 2009. odlučilo za "pripejd" (prepaid).

Četvrti kvartal prethodne godine obeležilo je i pokretanje 30 novih mobilnih mreža u svetu, navodi se u izveštaju.

Gledano prema regionima, u azijsko-pacifičkom se izdvajaju Indija i Kina. Indija je u poslednja tri meseca 2009. dobila 53,4 miliona novih korisnika mobilne telefonije i na kraju te godine ih je imala 525,2 miliona.

Kina, koja u proseku dobija devet miliona novih pretplatnika mobilne telefonije mesečno, prošlu godinu je završila sa 726 miliona ili 16 odsto ukupnog broja pretplatnika u svetu.

U zapadnoj Evropi krajem prošle godine bilo je 519 miliona pretplatnika mobilne telefonije, u Latinskoj Americi 504 miliona, u istočnoj Evropi 480 miliona, Africi 464 miliona, na Bliskom istoku 261 milion a u SAD i Kanadi 309 miliona. (Beta) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Zašto je BlackBerry "poludeo"

Ako i tvoj BlackBerry ne radi baš najbolje, znaj da nisi jedini. Probleme sa slanjem i primanjem poruka i mejlova od ponedel...

U Kini, prve kopije iPada

Samo tri nedelje od početka prodaje, dugoočekivani iPad mini-prenosivi računar postao je žrtva kineskih falsifikatora....

Nov sistem za Blackberry

Kompanija RIM predstavila je novu verziju operativnog sistema za svoj multimedijalni mobilni telefon Blackberry - OS 6.0....