Početna » Fun » Hi-tech »

NEC PC sa 3D-om

 
NEC PC sa 3D-om
Hi-tech | dodato 21.04.2010.
Detalji

Ugrađeni TV "tjuner", takođe, omogućava korisnicima da uživaju u 3D TV programima.

 
 

Kompanija NEC predstavila je prototip stonog računara koji omogućava korisnicima gledanje video programa u 3D tehnologiji.

Cena, prava sitnica 162,682 dolara!
Japanska elektronska kompanija NEC predstavila je prototip stonog personalnog računara koji omogućava korisnicima gledanje video programa u trodimenzionalnoj (3D) tehnologiji.

NEC je saopštio da planira da do kraja septembra lansira komercijalne modele svog računara po ceni od 15.000 jena (162,682 dolara) do 20.000 jena.

Novi uređaj ima "blu-rej" disk drajv koji omogućava korisnicima da uz pomoć specijalnih naočara gledaju 3D filmove i ostale softvere razvijene za 3D TV uređaje.

NEC je 2004. godine lansirao laptop koji ima ugrađenu 3D tehnologiju, ali se on slabo prodavao delimično zbog visoke cene koja je iznosila oko 400.000 jena. (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Diskete odlaze u istoriju

Iz kopmanije "Soni" (Sony) je stiglo obaveštenje da od marta meseca sledeće godine više neće biti moguće kupiti flopi di...

Vikend obeležili: Avatar, Holms i Alvin

Filmovi "Avatar", "Šerlok Holms" i "Alvin i veverice 2" odličnim rezultatima obeležili protekli vikend u Americi....

Najpouzdaniji laptopovi

Najpouzdaniji laptopovi i dalje dolaze iz kompanija Asus, Toshiba i Sony, rezultat je istraživanja kompanije Sqare Trade....