Početna » Fun » Hi-tech »

Samsung B5310 CorbyPRO

 
Samsung B5310 CorbyPRO
Hi-tech | dodato 18.04.2010.
Detalji

Vise detalja i na ...
http://www.samsungmobile.rs

 
 

Ispod šarene Corby maske B5310 krije se udobna QWERTY tastatura, Wi-Fi i (neočekivanog) A-GPS modula.

Samsung CorbyPRO
Pre nama je najnapredniji telefon Corby familije, Samsungove serije koja je ove jeseni naišla na veoma topao prijem kod kupaca. Samsung B5310 CorbyPro je veoma zanimljiv 3G HSDPA aparat sa kliznom QWERTY tastaturom, A-GPS prijemnikom i Wi-Fi modulom, čije će specifikacije prevashodno odgovarati mladim profesionalcima, ali i svima onima koji u većoj meri razmenjuju poruke, koriste Internet, e-mail i društvene mreže.

CorbyPro ima sve što je potrebno: TouchWiz interfejs s funkcijom za preuzimanje novih vidžeta, solidan ekran, odgovarajuće dimenzije, microSD slot za kartice do 16 GB, solidnu kameru (3,15 Mpx fiksnog fokusa, bez blica), stereoFM RDS prijemnik i 3,5-milimetarski priključak za slušalice.

Spolja gledano, CorbyPro se vrlo malo razlikuje od starijeg brata, modela S3650: kućište je sličnog oblika, touch ekran identičan, a tasteri nešto drugačije raspoređeni. Ipak, B5310 je osetno teži od kolege, jer ispod prednjeg dela kućišta krije prostranu i prilično udobnu tastaturu. Na jarko crvenoj osnovi raspoređeno je 42 tastera ujednačene veličine, sa širokom razmaknicom i tasterima za aktiviranje programa za uređivanje poruka, odnosno Web čitača.

Tasteri su blago ispupčeni, ali to nije dovoljno da bi se jasno razaznali pod prstima, pa ćete u početku praviti više grešaka, naročito ako ste navikli na slepo kucanje. Kada utrenirate prste, grešaka će biti mnogo manje, ali ipak mislimo da je razmak između tastera trebao da bude veći, čak i po ceni da budu manje veličine (npr. kao kod Sony Ericsson-ovog modela Xperia). Mehanizam za preklapanje je izuzetno kvalitetan, i to treba posebno pohvaliti.

O korisničkom interfejsu sve je već rečeno. TouchWiz konfiguracija sa tri statusna ekrana, glavnim menijem u kome su "povađane" sve opcije i koji se isto tako rasprostire na tri ekrana i sidebarom sa raznovrsnim vidžetima. Ekran je dosta dobar, a jedino što povremeno može da vam zasmeta je njegova relativno niska rezolucija (ovom aparatu više priliči ekran koji se ugrađuje u S5230, a koji ima 240x400 piksela).

Rad s porukama, elektronskom poštom i pretraživanje Interneta udobno je koliko i na drugim QWERTY uređajima, a tu su i svi neophodni PIM programi, od kalendara sa agendom, do bogatog imenika, notesa i budilnika. Na spisku preinstaliranih vidžeta nalazi se i program za sinhronizaciju preko MS Exchange servera (važna prednost za "mlade" poslovne korisnike), kao i niz programčića za pristup najpopularnijim socijalnim mrežama. Izostanak podrške za MS Office formate je jedina veća prepreka za poslovnu upotrebu.

Litijumska baterija od 960 mAh jednim punjenjem obezbeđuje dva to tri dana autonomije, zavisno od toga koliko često upošljavate Wi-Fi i A-GPS, kao najveće potrošače. Muzički plejer i radio prijemnik su isti kao u starijim modelima, s tim da kvalitet prijema radio signala dosta zavisi od slušalica koje koristite. Fotoaparat je tu tek da se kaže da postoji, tako da od CorbyPro-a ne treba očekivati da zameni digitalni fotoaparat - za brzi upload fotosa na Internet i MMS poruke, biće više nego dovoljna.

Plus: odlične performanse
Plus: kvalitetna izrada

Minus: rezolucija ekrana,
Minus: bez Office podrške


Samsung B5310 CorbyPro

Mreže: quad-band EDGE, dual-band HSDPA
Kamera: 3,15 MP, video (QVGA@15 fps)
Ekran: TFT touchscreen, 240 x 320 piksela (2,8"), 16M
Memorija: 100 MB, microSD do 16 GB
Povezivanje: GPRS, EDGE, Bluetooth 2.1 A2DP, Wi-Fi, A-GPS, USB 2.0, Stereo FM RDS
Ostalo: DivX/MP3/AAC/WMA plejer
Autonomija: 5 h razgovora, 350 h stand-by
Dimenzije: 105 x 56,8 x 15,7 mm, 135 g

(Mobilni magazin) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Stižu unapređeni 3D televizori

Japanski elektronski gigant "Šarp" (Sharp), najavio je novu tehnologiju za trodimenzionalne (3D) televizore....

Mobilni se sve više prodaju

Svetska prodaja mobilnih telefona u prvom ovogodišnjem tromesečju je porasla za 17 odsto u odnosu na isti period lane....

Mobilni telefon ne voli plažu

Leto je veoma stresno godišnje doba za mobilne telefone, naročito ako putujete na more jer je tada izložen okolini opasnoj...