Početna » Fun » Hi-tech »

Svi bi "tač skrin"

 
Svi bi
Hi-tech | dodato 08.03.2010.
Detalji

Najveći obim prodaje, sa ekranom osetljivim na dodir, ostvariće ove godine u regionu Azije i Pacifika.

 
 

Predstavlja rast od 96,8 odsto, u odnosu na 184,3 miliona prodatih komada 2009. godine.

"tač skrin" mobilni telefoni
Svetsko tržište mobilnih telefona sa ekranima osetljivim na dodir - "tač skrin" (touch screen) porašće ove godine na 362,7 miliona komada, što predstavlja rast od 96,8 odsto, u odnosu na 184,3 miliona prodatih komada 2009. godine, prognozirala je američka agencija "Gartner".

Prema prognozi te agencije, koja se bavi istraživanjem tržišta u oblasti informacionih tehnologija, do 2013. godine ta vrsta mobilnih telefona činiće 58 odsto ukupnog broja prodatih mobilnih telefona u svetu i više od 80 procenata u razvijenim zemljama Severne Amerike i Zapadne Evrope.

Najveći obim prodaje, mobilni telefoni sa ekranom osetljivim na dodir, ostvariće ove godine u regionu Azije i Pacifika - više od 129 miliona komada, što predstavlja 35,6 odsto svetskog tržišta te vrste telefona.

U zapadnoj Evropi će se prodati 26,8, a u Severnoj Americi 24,4 odsto svih mobilnih telefona sa ekranom osetljivim na dodir. (Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Telenorov kalendar za 2010

Uživajte u galeriji fotografija!!!...

4,7 milijardi mobilnih pretplatnika

Globalno tržište mobilne telefonije dobilo je u poslednjem kvartalu 2009. još gotovo 200 miliona pretplatnika....

Zašto je Telenor pravi izbor?

Svakom postpejd korisniku prelazak u Telenorovu mrežu omogućava brojne pogodnosti, posebno zahvaljujući paketima iz „Pre...