Početna » Fun » Hi-tech »

Kontaktna sočiva za životinje

 
Detalji

Pošto je očekivana dužina života kod životinja kratka, to za njih znači pogoršanje kvaliteta života za dugi period".

 
 

Jedna nemačka firma usavršila je kontakt sočiva za životinje, pre svega lavove, tigrove i medvede koji pate od katarakte.

Katarakta kod životinja, za razliku od ljudi, najčešće dovodi do slepila.
Kompanija "S&V teknologiz", koju je osnovala Kristine Krajner, hemičarka i preduzimač iz Bavarske, proizvela je intraokularna sočiva od akrilika koja odgovaraju bilo kojoj vrsti životinje.

"Katarakta kod životinja, za razliku od ljudi, najčešće dovodi do slepila. Pošto je očekivana dužina života kod životinja kratka, to za njih znači pogoršanje kvaliteta života za dugi period", izjavio je tim povodom odgovorni u veterinarskom sektoru kompanije.

Od svog osnivanja prošle godine, firma je odgovorila na apele tri velika zoološka vrta u svetu za pomoć u vraćanju vida jednog morskog lava, jednog kengura i jedne lavice, javljaju nemački mediji. (Blic)
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nema više Fujitsu Siemensa

Ovaj joint venture je osnovan 1999. godine, svaka kompanija je imala tačno polovinu učešća u zajedničkoj kompaniji, a uk...

Kompjuteri koji čitaju misli

Nemi mogu da progovore, paralizovani da pišu....

Video konferencije su IN

Ovom trendu najviše je doprineo poremećaj u redovima letenja širom Evrope izazvan erupcijom vulkana na Islandu....