Početna » Fun » Priča se »

Prodaje „Pink“za 150 miliona evra!

 
Detalji

Motiv njegovog ulaska u posao sa „Pinkom“ je sasvim jasan - nacionalna frekvencija pomoću koje će moći da ostvaruje svoje interese.

 
 

Ukoliko postigne dogovor sa „Mid Europa Partners“ o dokapitalizaciji TV „Pink“, o čemu je „Alo!“ juče pisao, Željko Mitrović bi mogao da stavi u džep neverovatnih 150 miliona evra!

Mitrović: Prodajem „Pink“za 150 miliona evra!
Naime, nakon što je naš list prvi objavio vest da je čelnik ružičaste televizije odlučio da deo svoje imperije udruži sa moćnim i platežnim strateškim partnerom, a sve u nameri da zadrži poziciju lidera među komercijalnim televizijama u Srbiji, ali i u regionu, „Pink Media Group“ se oglasio se saopštenjem koje potvrđuje naše navode:

Na sednici Upravnog odbora održanoj u četvrtak 25. avgusta 2011. doneta je odluka da „Pink Media Group“ uđe u pregovore o potencijalnoj dokapitalizaciji u okvirnom iznosu od 150 miliona evra.

U toku su razgovori i pregovori sa „Mid Europa Partners“, najvećim evropskim investicionim fondom. Ovo strateško i investiciono partnerstvo omogućilo bi „Pink Media Group“ da nastavi sa investicijama i da gledaocima širom regiona ponudi još kvalitetnije programe - piše u pismu dostavljenom našoj redakciji i dodaje se da će, „ako dođe do značajnih odluka, javnost biti blagovremeno obaveštena“.

Dakle, sada je skoro izvesno da će „Mid Europa Partners“, firma koja je vlasnik kablovskog operatera SBB i iza koje nezvanično stoji kontroverzni berzanski spekulant, milijarder Džordž Soros, imati značajan udeo u vlasničkoj strukturi „Pinka“.

U želji da potvrdu ove informacije dobijemo i od druge zainteresovane strane, kontaktirali smo sa SBB-om, ali iz ove firme do zaključenja broja nije stigao nikakav komentar.


Soros je prisutan u srpskim medijima!

Iako Soros nije zvanično vlasnik firme „ Mid Europa Partners“, kako nam je iz dobro obaveštenih ekonomskih krugova potvrđeno, upravo njegov kapital stoji iza ove firme:

- Poznato je da je Soros jedan od vlasnika kablovske mreže SBB, ali nijedan ozbiljan biznismen neće hteti da se eksponira na taj način i da javnosti stavlja na uvid svoj imetak. Soros je već dugo prisutan u srpskim sredstvima informisanja, a motiv njegovog ulaska u posao sa „Pinkom“ je sasvim jasan - nacionalna frekvencija pomoću koje će moći da ostvaruje svoje interese - ispričao je za „Alo!“ jedan od poznatijih domaćih ekonomista koji je insistirao na anonimnosti. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Preminuo Rick Wright

Rick Wright, jedan od osnivača i klavijaturista sastava Pink Floyd, preminuo je u 65. godini, saopštila je njegova porodica...

Karte za 10. Trenchtown festival

Obaveštavamo Vas da u subotu, 20. marta, počinje online pretprodaja karata za deseti regionalni festival Trenchtown koji se...

Premijera filma "Pink Panter 2"

Premijera filma "Pink Panter 2" će se održati 18. februara u Domu sindikata u Beogradu. U filmu Pink Panter 2, nastavku sve...