Početna » Fun » Priča se »

Zeka Milioner bankrotirao

 
Zeka Milioner bankrotirao
Priča se | dodato 14.01.2011.
Detalji

Jedinstveni TV program koji se od novembra 2009. godine pa do aprila 2010. emitovao na Studiju B i 16 lokalnih stanica.

 
 

„Nacionalna sinergija“, čiji je vlasnik voditelj „Milionera“Ivan Zeljković, otišla pod stečaj zbog duga od 200.000 evra.

Od milionera do bankrota.
Ivan Zeljković, vlasnik D.O.O. „Nacionalna sinergija“, oštetio je Studio B i „Deksin film“ za oko 200.000 evra, zbog čega je njegovo preduzeće otišlo pod stečaj.

Voditelj je firmu osnovao jula 2009. kao jedinstveni TV program, koji se od novembra te godine pa do aprila 2010. emitovao na Studiju B i 16 lokalnih stanica.

Zeka je, kako saznajemo, od „Deksin filma“ otkupio paket serija i filmova, za koje je dao menicu, ali ostatak od 100.000 evra nije izmirio, a toliko je ostao dužan i pomenutoj televiziji. Stoga je protiv „Sinergije“ pokrenut stečajni postupak 29. novembra prošle godine.

- Ne mogu ništa da pričam o ovom slučaju, jer nemam ovlašćenje za tako nešto. Upoznat sam sa svim zakonskim i pravnim obavezama i izmiriću ih kad za to dođe vreme - kratko nam je rekao Zeljković, potvrdivši tako našu priču.

Zeka je do sada pomagao drugim ljudima da dođu do miliona, a sada će očigledno njemu biti potrebna pomoć da se izvadi iz bule.„Deksin film“: Podneli smo krivičnu prijavu

Advokat „Deksin filma“ Ana Matić rekla je da preduzeće koje ona zastupa podnelo krivičnu prijavu protiv Ivana Zeljkovića i Branislava Raičevića, direktora „Nacionalne sinergije“.

- Zeljković i Raičević su sa „Deksin filmom“ potpisali ugovor i dali menicu za paket filmova i serija koje su planirali da otkupe. Naša firma im je dala dogovoreni materijal, koji su oni emitovali na televizijskim stanicama nekoliko meseci, a nisu ga platili. Pokrenuli smo krivične prijave protiv Zeljkovića i Raičevića kako bismo naplatili svoj novac - rekla je Matićeva.


Timofejev: Istina je da nam duguju pare

Direktor i glavni i odgovorni urednik Studija B Aleksandar Timofejev potvrdio je za Kurir da postoji određeni dug „Nacionalne sinergije“ prema njegovoj televiziji, ali nije želeo da detaljnije komentariše ovaj slučaj.

- U pitanju su poslovni problemi o kojima ne bih da pričam. Istina je da određena dugovanja postoje, ali ona će biti rešena - naglasio je Timofejev.


Borivoj Popović, stečajni upravnik: Još nema prijava o potraživanju

Stečajni upravnik Borivoj Popović objasnio je da je postupak još uvek u toku, a da će se tačna dugovanja „Nacionalne sinergije“ znati tek sredinom ove godine.

- Da bi se tačno utvrdilo koliko „Nacionalna sinergija“ duguje određenim firmama, one moraju da pokrenu prijavu o potraživanjima, koja dolazi direktno do mene.

Pošto se to još uvek nije desilo, mogu da kažem da zasad „Sinergija“ nemam nikakva dugovanja. Tek treba da se uradi izveštaj o ekonomsko-finansijskom stanju ove firme koji će biti objavljen na poverilačkom ročištu, koje je zakazano za 28. februar.

Posle toga sledi ispisno ročište 16. maja, na kojem bi trebalo da se utvrde tražbine oštećenih strana - rekao je Popović za Kurir. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

The Art Book

Izložba dečijih radova...

Stara carinarnica

Ugarska dvorska komora je odmah, posle proterivanja Turaka 1717. godine, poslala cinovnike u Zemun gde je ubrzo otvorena cari...

La bodega

Novootvoreni restoran nalazi se u samom centru grada. Nazvan je “La bodega” što na španskom jeziku znači podrum vina. ...