Početna » Fun » Priča se »

Progovorio Roman Polanski

 
Progovorio Roman Polanski
Priča se | dodato 03.05.2010.
Detalji

Švajcarske vlasti uskoro će odlučiti da li će Polanski biti izručen Americi.

 
 

Režiser je nakon više meseci ćutanja dao podužu izjavu o svojoj situaciji.

Bez starca, nema udarca!
Roman Polanski (76), koji će verovatno biti izručen SAD zbog silovanja maloletnice pre više od 30 godina, saopštenje je postavio na sajt svog prijatelja, filozofa Bernar-Anrija Levija.

"U životu sam prošao kroz radosti i dramu, kao i svi, i neću tražiti da me bilo ko žali. Samo želim fer tretman. Ne mogu više da ćutim", napisao je oskarovac.

"Jedini razlog zbog kog SAD žele da me dobiju je da bi me na tanjiru poslužili svojim medijima".

Polanski već godinama tvrdi da je krajem sedamdesetih postigao dogovor sa sudijom kom je tada bio dodeljen slučaj. Režiser se izjasnio krivim po jednoj tački optužnice, i sudija Lorens Ritenband mu je navodno obećao samo 90 dana pritvora. Međutim, posle se predomislio, a tada je Polanski pobegao u Francusku. Sudija je u međuvremenu umro.

"Sudija Ritenband me je izdao, pogazivši naš dogovor. Ceo slučaj se sada zasniva na laži. Ne može se tražiti da ceo svet sudi o meni, kada je ovaj slučaj rešen dogovorom pre 33 godine".

"Okružni tužilac Stiv Kuli, koji zahteva moje izručenje, samo pokušava da skupi poene za predstojeće izbore", tvrdi Polanski. Kuli je u trci za javnog tužioca Kalifornije. (Beta) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Meda

Medvedić za odrasle...

Biba Struja

Tajna Slaviše Pajkića...

Film o životu kralja popa

Majka Majkla Džeksona, Ketrin, nakon što je objavila knjigu sada želi i da snimi film o životu njenog sina....