Početna » Fun » Zanimljivosti »

"My Way" najtraženija na sahranama

 
Detalji

Izvođenje muzike iz komičnih serija i pop i rok hitova postaje sve češća pojava na sahranama u Velikoj Britaniji, prenosi sajt "Ananova".

 
 

Umesto himni i crkvenih pesama kao što su "Abide With Me", "Jerusalem" i "Amazing Grace", danas se na sahranama češće mogu čuti hitovi Frenka Sinatre, Robija Vilijamsa ili grupe "Westlife".

Interesantno je da se mnoge porodice preminulih odlučuju i za muzičke teme iz komičnih serija kao što su "Mućke" i "Beni Hil".
Izvođenje muzike iz komičnih serija i pop i rok hitova postaje sve češća pojava na sahranama u Velikoj Britaniji, prenosi sajt "Ananova".

Interesantno je da se mnoge porodice preminulih odlučuju i za muzičke teme iz komičnih serija kao što su "Mućke" i "Beni Hil". Naročito je popularna tema iz "Letećeg cirkusa Montija Pajtona" – "Always Look on the Bright Side of Life".

Istraživanje u okviru kojeg je obuhvaćeno više od 30.000 sahrana, pokazalo je da je religiozna muzika izvođena samo u 35 odsto slučajeva. Najtraženije su bile pesme "My Way", Frenka Sinatre, zatim "Wind Beneath My Wings" od Bet Midler i "Time to Say Goodbye" od Andree Bočelija i Sare Brajtman. Među najpopularnijim našle su se i "You Raise Me Up" grupe "Westlife" i "Angels" Robija Vilijamsa.

Ipak sveštenici se nisu baš uvek slagali sa izborom muzike, tako da su odbili zahteve za izvođenjem pesama kao što su "Highway to Hell" grupe AC/DC ili "Another One Bites the Dust". (izvor: http://www.blic.rs )Pogledaj i:

sahrana

,

muzika

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Zlatni vilajet

Postojali su razni vilajeti: tamni, "Sofijin vilajet", bosanski, zaostali, najjuzniji, pogranicni... Ovaj nas "zlatni" nalazi...

Warrior's Dance Festival

Još manje od mesec dana ostalo je do beogradskog izdanja Warrior's Dance Festivala....

Miloš Mićović batalio manekenstvo, snimio pesmu

Učesnik prve sezone rijalitija Parovi snimio je svoj prvi singl "Pusti da te volim"...