Početna » Fun » Zanimljivosti »

"My Way" najtraženija na sahranama

 
Detalji

Izvođenje muzike iz komičnih serija i pop i rok hitova postaje sve češća pojava na sahranama u Velikoj Britaniji, prenosi sajt "Ananova".

 
 

Umesto himni i crkvenih pesama kao što su "Abide With Me", "Jerusalem" i "Amazing Grace", danas se na sahranama češće mogu čuti hitovi Frenka Sinatre, Robija Vilijamsa ili grupe "Westlife".

Interesantno je da se mnoge porodice preminulih odlučuju i za muzičke teme iz komičnih serija kao što su "Mućke" i "Beni Hil".
Izvođenje muzike iz komičnih serija i pop i rok hitova postaje sve češća pojava na sahranama u Velikoj Britaniji, prenosi sajt "Ananova".

Interesantno je da se mnoge porodice preminulih odlučuju i za muzičke teme iz komičnih serija kao što su "Mućke" i "Beni Hil". Naročito je popularna tema iz "Letećeg cirkusa Montija Pajtona" – "Always Look on the Bright Side of Life".

Istraživanje u okviru kojeg je obuhvaćeno više od 30.000 sahrana, pokazalo je da je religiozna muzika izvođena samo u 35 odsto slučajeva. Najtraženije su bile pesme "My Way", Frenka Sinatre, zatim "Wind Beneath My Wings" od Bet Midler i "Time to Say Goodbye" od Andree Bočelija i Sare Brajtman. Među najpopularnijim našle su se i "You Raise Me Up" grupe "Westlife" i "Angels" Robija Vilijamsa.

Ipak sveštenici se nisu baš uvek slagali sa izborom muzike, tako da su odbili zahteve za izvođenjem pesama kao što su "Highway to Hell" grupe AC/DC ili "Another One Bites the Dust". (izvor: http://www.blic.rs )Pogledaj i:

sahrana

,

muzika

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Refresh festival

U diskoteci Maksimus u Kotoru...

Naručivanje vesti putem SMS-a

Svi korisnici Telenorove usluge "Moj Meni *111#" od sada mogu da naručuju i biraju vesti i informacije iz oblasti sporta, po...