Početna » Fun » Zanimljivosti »

„Odbačen“ u Palm Springsu

 
Detalji
 
 

Film je uvrsten u zvanicnu selekciju festivala u okviru koje se svake godine prikaze preko 200 filmskih ostvarenja iz sesdesetak zemalja sveta.

Film „Odbacen“ snimljen je u produkciji Testament films iz Beograda i koprodukciji MAPA films iz Podgorice i Aatalanta iz Ljubljane.
Film „Odbacen“ scenariste i reditelja Milosa Radivojevica, sinoc premijerno prikazan u Dvorani kulturnog centra, dobio je poziv za ucesce na Festivalu u Palm Springsu koji ce se odrzati od 3.- 14.januara 2008. Ovo ce ujedno biti medjunarodna premijera filma, kao i premijera na severnoamerickom kontinentu. Film „Odbacen“ snimljen je u produkciji Testament films iz Beograda i koprodukciji MAPA films iz Podgorice i Aatalanta iz Ljubljane.
Film je, podsecamo dobitnik FIPRESCI-a, nagrade filmske kritike za najbolji film, na Prvom Filmskom Festivalu Srbije u Novom Sadu, trece nagrade za scenario na Filmskom festivalu Scenarija u Vrnjackoj Banji, Srebrne Mimoze na Filmskom festivalu u Herceg Novom, Povelje i nagrade FIPRESCI za najbolju musku ulogu na Filmskom festivalu glumackih ostvarenja u Nisu.
U prici o coveku u kasnim cetvrdesetim godinama, koji se tesko opstaje u tranzicionoj situaciji glavne uloge tumace: Svetozar Cvetkovic, Aleksandra Jankovic, Ljiljana Medjesi, Renata Ulmanski, Ana Maljevic, Ana Franic, Milica Spasojevic, Snezana Niksic, Nenad Ciric, Tihomir Stanic, Svetislav Goncic, Sonja Vukicevic,Vanja Andric, Miodrag Krstovic, Danica Maksimovic i Dubravka Stojanovic. Film se od danas nalazi na redovnom repertoaru domacih bioskopa.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ostavka premijera zbog kulinarstva

Tajlandski Ustavni sud saopštio je da premijer Samak Sundaravedž mora da podnese ostavku jer je učestvovanjem u TV emisija...

Napravite sami trendi detalje

Čipka, vez i heklani detalji moderni su i ove sezone. ...

Da komšiji miševi pojedu picu...

Vlasnik jedne picerije u Filadelfiji pokušao je uništi ugled konkurencije ubacivanjem belih miševa u njihov restoran....