Početna » Fun » Zanimljivosti »

Britanac popio deset litara vode i umro

 
Detalji

Padvelov kolega, Mark Hinklif je dodao da je „ovaj slučaj veoma čudan, s obzirom na to da se ljudima uvek savetuje da piju puno vode.

 
 

U saslušanju na sudu, koje je nedavno obavljeno, navodi se da je nesrećni Endrju Tornton, star 44 godine 5. decembra prošle godine popio pet puta veću količinu vode od preporučljive za period od 24 časa.

Na dan smrti popio je čak deset litara obične vode, koja mu je, kako je govorio, „pomagala da odagna užasnu bol prouzrokovanu gingivitisom od kojeg je bolovao skoro 20 godina”.
Jedan Britanac je preminuo nakon što je popio deset litara vode u roku od osam sati, u pokušaju da ublaži bol u desnima, piše Telegraf. U saslušanju na sudu, koje je nedavno obavljeno, navodi se da je nesrećni Endrju Tornton, star 44 godine 5. decembra prošle godine popio pet puta veću količinu vode od preporučljive za period od 24 časa. On je preminuo od srčanog udara, jer njegovo telo nije moglo da se oslobodi viška tečnosti. Na dan smrti popio je čak deset litara obične vode, koja mu je, kako je govorio, „pomagala da odagna užasnu bol prouzrokovanu gingivitisom od kojeg je bolovao skoro 20 godina”. Tornton je, međutim, istu količinu tečnosti pio i dva dana pred smrt, navode članovi njegove porodice. Torntova majka je opisala dramatične trenutke pred njegovu smrt: „Tokom dana, Endrju je neprestano dolivao vodu u čašu i ispijao je. Tolika količina vode ga je učinila nestabilnim, tako da je u jednom trenutku pao. Ja sam ga ubedila da ode u bolnicu. Nije mogao da hoda pravo, a desna ruka ga je mnogo bolela”, rekla je Torntonova majka.

On je preminuo u bolnici i pored velikih napora lekara da mu spasu život. Patolog, dr Alen Padvel, izjavio je na saslušanju da je jasno da je Endrju preterao sa unosom vode, jer je poznato da naše telo može „da nam kaže” koliko nam je tečnosti potrebno. Padvelov kolega, Mark Hinklif je dodao da je „ovaj slučaj veoma čudan, s obzirom na to da se ljudima uvek savetuje da piju puno vode.

”Očigledno, niko nam ne kaže koliko vode je previše„, rekao je Hinklif. (Blic)”
Pogledaj i:

voda

,

srcani udar

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Projekcija filma "Crveni udar"

U okviru serijala Partizanskog filma Muzej istorije Jugoslavije prikazuje partizanske akcione filmove. ...

Fitnes uz zdravstvene tegobe

Rekreativni trening je koristan uvek, pa čak i uz određene zdravstvene poteškoće ili probleme. Naravno, ne odgovaraju svi...

Gary Moore preminuo od srčanog udara

Gitarista Gary Moore najverovatnije je preminuo od srčanog udara, pokazuju prvi rezultati istrage....