Početna » Fun » Zanimljivosti »

Zdravo za svako doba

 
Zdravo za svako doba
Zanimljivosti | dodato 13.04.2013.
Detalji

Obeležen Svetski dan zdravlja akcijom „Zdravo za svako doba!“

 
Zdravo za svako doba.Zdravo za svako doba.Zdravo za svako doba.Zdravo za svako doba.Zdravo za svako doba.
 

"Ono što znamo da potvrdimo, a ono što ne znamo da naučimo od drugih".

Svi zajedno šaljemo poruku da je zdravlje najvažnije i da u svakom dobu i u svakoj prilici moramo da brinemo o njemu.
Penzioneri iz beogradskih "Dnevnih centara i klubova“ Gerontološkog centra Beograd obeležili su Svetski dan zdravlja akcijom „Zdravo za svako doba!“. Akcija je održana u beogradskom Kultura baru gde su im vrhunski bartenderi pravili koktele od svežeg voća i povrća koje su doneli predstavnici zlatnog doba.

Tim povodom su skrenuli pažnju na činjenicu koliko je zdravlje i briga o zdravlju važna u životu, pre svega mladima, pa su im podršku u tome dali njihovi unuci i unuke, različitih generacija.

„Ja sam oduševljena što sam ovde sa svojim unukom i što mogu da mu prenesem zdrave stilove života, a onda i on svojim drugarima. Svi znamo da mladi najviše piju gazirana pića i zato smo mi tu, najstariji, da im kažemo da u mladosti misle o zdravlju kako bi bili aktivni i zdravi u starosti“ - rekla je Georgina Šojić, članica Dnevnog centra i kluba Savski venac 1.

„Ova akcija ima smisla, prvo što je došla u pravo vreme, drugo što je za naše godine osim lekova važno da znamo kako da se hranimo. Ono što znamo da potvrdimo, a ono što ne znamo da naučimo od drugih. Čim stignem kući napraviću ovakav koktel unuku, od povrća, po mom ukusu, cvekla, šargarepa, krastavac i celer“ - između ostalog izjavila je Jovanka Dimitrijević, članica Dnevnog centra i kluba Savski venac 2.

„Očekuje se od najstarijih da obeleže Svetski dan zdravlja, ali mi smo se potrudili da ovog puta to bude na malo drugačiji način. Naši korisnici doveli su svoje unuke, a mladi barmeni pravili su zdrave koktele, i to je upravo ta međugeneracijska saradnja koju promovišemo i na kojoj želimo i dalje da radimo. Svi zajedno šaljemo poruku da je zdravlje najvažnije i da u svakom dobu i u svakoj prilici moramo da brinemo o njemu. Ovim događajem naši stariji sugrađani, penzioneri iz beogradskih klubova, žele da prošire svest mladima o značaju zdravih navika u svakoj prilici! - rekla nam je Maria Markov, Upravnica dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd.



 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Joga - prednosti i mane

Joga je disciplina koja podstiče vitalnost tela i oplemenjuje duhovni život. To nisu samo fizičke vežbe, već "filozofija...

Ledeno doba 3

Ledeni junaci iz blokbastera "Ledeno doba" i "Ledeno doba 2: Otapanje" se vraćaju u neverovatnoj avanturi za sve generacije....

Otklonite stres na efektan način

Stres je moguće ublažiti i otkloniti, zašto ne biste probali nešto drugačije....