Početna » Fun » Zanimljivosti »

Festival Cinema City

 
Festival Cinema City
Zanimljivosti | dodato 13.06.2012.
Detalji

Festival Cinema City počinje u subotu, 16. juna!

 
 

Metallica, Prodigy, Iggy i Sonja na filmu na festivalu Cinema City!

MTV predstavlja Burn Planet Rock prikazaće The Prodigy, Search and Destroy: Iggy & The Stooges
MTV predstavlja Burn Planet Rock vodi nas na dešavanje epskih razmera – Warrior’s Dance Festival – kroz nastup neverovatnog benda The Prodigy. Putem velikog platna saznaćemo kako izgleda Festival kultnog engleskog elektro-dens sastava i osetićemo energiju muzičkog spektakla koji nas očekuje u septembru u Beogradu!

Kroz muzički dokumentarac Search and Destroy: Iggy & The Stooges' Raw Power upoznaćemo muzičara legendarnog tela i harizme, kao i uspone i padove benda The Stooges viđene iz ugla nagrađivanog reditelja Morgana Nevila.

O performansima koji su prevazišli sve poetike, predstavili neverovatnu moć savremene umetnosti u najznačajnijim muzejima širom sveta saznaćemo kroz priču Metjua Ejkersa Umetnik je prisutan koja govori o jedinstvenoj Marini Abramović.

Koliko je snažan i neizbrisiv trag u našoj kulturi i filmskoj umetnosti ostavila urbana ikona i kultna glumica Sonja Savić predočiće nam Sonja u režiji Dragane Kanjevac.

U okviru selekcije MTV predstavlja Burn Planet Rock posetioci će moći da uživaju i u fenomenalom ostvarenju Metallica: Some Kind of Monster posvećenom čuvenom hevi metal bendu, u filmu Brian Eno: Another Green World koji govori o svetski značajnom producentu, začetniku novog, eksperimentalnog zvuka, Brajanu Inu.

U ostvarenju hrvatsko-srpske koprodukcije Crossovers: Film & Music koje potpisuje nekoliko autora, u dokumentarcu Paul Kalkbrenner: A Live Documentary o berlinskoj tehno zvezdi i sjajnim Kalkbrenerovim nastupima u najvećim evropskim arenama. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Festival Radosti

Od 28. do 30. novembra održaće se prvi Festival radosti, koji predstavlja neku vrstu nastavka festivala zdravog života, sa...

EYOT nastupa u Kanu

U konkurenciji više od 1000 sastava svih muzičkih žanrova iz celog sveta, niški bend EYOT proglašen je za jednog od tri ...

19. Međunarodni festival pozorišta za decu

Večeras počinje devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu...